HERE COMES THE SUN

02.05.2018

Moikka ! <3

Ollaanko siellä ruudun takana elossa? Vappu on suomalaisten yksi lemppari juhlista ja saa varsinkin nuoret ja opiskelijat liikkeelle. Lähdin myös itse poikaystäväni kanssa maanantaina vapun viettoon. Yhdessä päivässä tuli käytyä läpi molempien kavereiden juhlia; yksi brunssi ja ainakin neljät eri bileet, joten menoa riitti ihan aamuun asti. Oli ihan super kivaa, mutta eilen oli sen verran väsynyt olo ja huono sää, että jäätiin tylsinä tsiigailemaan leffoja himaan kaivarin pöhinän sijaan. Pakko myöntää, että velvollisuudet veivät tällä kertaa voiton. Oli nimittäin aivan pakko alkaa jo eilen valmistautumaan tänään alkavaan työviikkoon. Mun viikko tulee töiden osalta loppumaan vasta sunnuntaina, joten lepääminen tuli tarpeeseen. Vielä tänään kun heräsin aamulla kasilta, niin olo oli aivan nuutunut, joten en edes halua tietää mikä oloni olisi, jos oltaisiin eilen vielä juhlittu. Kun avasin koneen tänään aamulla ja yritin tehdä töitä, niin tuntui kuin mun aivot eivät olisi toimineet lainkaan. Lähdin lenkkeilemään, käytiin safkaamassa kaupungilla ja nyt alkaa olemaan taas sellainen olo, että energiatasot palautuvat pikkuhiljaa tähänkin kehoon ja viikosta selviydytään vielä kunnialla.

Tänään hieman satoi, mutta viikonloppuna ja maanantaina oli ihan mielettömän ihanat säät! Vaikka ollaankin viimevuoteen verrattuna aika paljon myöhässä kesän alkamisesta, niin pikkuhiljaa alan uskoa, että kesä tänäkin vuonna kuitenkin saapuu. Vappuna bongailin jo muutamia palaneita neniä ja rusketusraitoja. Nyt on ehdottomasti tärkein aika suojata iho, nimittäin kevätaurinko on kaikista petollisin palamisen ja säteilyn kannalta. Iho ohentuu ja kalpenee talvella, eikä välttämättä kestä yhtäkkistä, suurta UV-säteilymäärää. Keväällä myös otsonikerros ohenee ja päästää UV-säteilyä enemmän maahan, joten varsinkin herkästi palavien tulisi jo maaliskuussa suojata iho säteilyltä.

Kaupallinen yhteistyö: P20

Mä itse en ole kovinkaan herkkä palamaan, paitsi välillä nenästä ja olkapäistä, mutta siitä huolimatta pian 26 – vuotta täyttävänä alan yhä enemmän olemaan kiinnostunut erityisesti ennalta ehkäisemään kaikkea mahdollista, mikä vanhentaa mun ihoa. Ei ole mikään myytti, että mitä enemmän ikää tulee, sitä vahvemmin vuosien aikana auringon aiheuttamat jäljet ja vauriot näkyvät iholla, eli vaikka kestänkin aurinkoa eri tavalla kuin ehkä kokonaan suomalaiset, niin myös minä tarvitsen kunnon suojan iholleni. 

Olen yleensä tykännyt käyttää öljypohjaisia aurinkovoiteita, mutta jostain syystä mulle tulee niistä usein ihottumaa tai epäpuhtauksia iholle hikoilun ja öljyn yhdistelmästä, sillä öljy saattaa joskus tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa sitä kautta ärsytystä. Tänä keväänä olen testaillut P20 -aurinkovoidetta ja olen tykännyt! Mä en oikeen ikinä ole lämmennyt sille aurinkorasvoilla läträämiselle ja vihaan sitä valkoista rasvanaamaa mielikuvaa, joka aurinkorasvoista usein tulee. P20 -aurinkosuojat eivät ole perinteisiä rasvoja, vaan koostumuseltaan geelimäinen P20 -aurinkosuoja on helppo levittää, tuote myös kuivuu nopeasti eikä jätä valkoista kerrosta iholle. Erityisesti mua miellyttää P20:ssa se, että aurinkosuoja kulkee joka puolelle kätevästi sopivan kokoisessa spray pullossa, jota on paljon miellyttävämpi levittää, kuin perinteistä rasvaa ja siitä riittää vaikka koko frendi porukalle. Mä en mielelläni kanna laukussa mitään rasvatuubeja, jotka saattavat levähtää pitkin laukkua, mutta tää spray toimii ihan täydellisesti!

P20 on hieman kalliimpi aurinkosuoja, noin 24-30€, mutta se on erityisen pitkäkestoinen, 10 tunnin suoja ja pitää myös hyvin veden ja hikoilun. Sitä ei siis tarvitse läträtä ihan jatkuvasti, sillä suoja on kestävä. Lisäksi siinä on todella korkea UVA-suoja. Mielummin ostaa vähän kalliimman, joka on riittoisa ja pitkäkestoinen, sekä laadukas, kuin rasvan, jota täytyy kokoajan hinkata lisää ympäri kehoa. :D

Täytyy kuitenkin aina muistaa, että vaikka dippaisit itsesi aurinkosuojaan 20 kertaa päivässä, niin auringon kanssa pitää käyttää järkeä ja muistaa suojautua myös muutenkin, kuin pelkästään aurinkorasvalla. Varsinkin auringonpistokset uhkaavat kesällä ja silmiä pitää myös muistaa suojata. Muistan ikuisesti, kun kuvattiin Martina ja hengenlepastajat formaattia Thaimaassa, aurinko porotti täysillä, meri ja hiekka häiki silmiin, kuvausvalot paistoivat meitä elävältä ja heijastivat lisää säteilyä naamalle ja jatkuvasta rasvaamisesta huolimatta me kaikki paloimme todella pahasti melkein joka päivä aluksi. Mulle tuli itselleni jopa vesikelloja olkapäihin ja korviin ja yhdellä tytöllä valui koko otsa silmien päälle rajun palamisen seurauksena. Myös monien silmät paloivat ja jotkut kärsivät ajoittaisesta lumisokeudesta. Me ei nimittäin saatu pitää edes aurinkolaseja kuvauksissa ja juostiin rannalla kymmeniä tunteja päivässä pelkissä uikkareissa. Ihan hullua. :D Mä en sillon nuorempana edes tajunnut ihon suojaamisen tärkeyttä, joten näin jälkeenpäin mua ihan hirvittää tuo meininki, kun kaikkien ihot vain natisivat ja rapisivat keholta. Todella terveellistä.

Nyt kun eletään jo auringolta suojaamisen aikaa Suomessakin, niin haluan muisuttaa jokaista mun lukijaa ja erityisesti nuoriakin suojautumaan auringolta järkevästi, vaikka se itsensä kärtsääminen onkin yleensä nuorien mielestä paljon coolimpaa. :D

KILPAILU

Haluan tietää, käyttääkö mun lukijat aurinkosuojaa ja jos käytät, niin miten suojaudut? Kommentin jättäneet osallistuvat kilpailuun, jossa voi voittaa P20-tuotepaketin (arvo n. 46€). Kilpailu päättyy 9.5 ja tarkemmat säännöt löytyy TÄÄLTÄ.


35 Responses to “HERE COMES THE SUN”

 1. Sara sanoo:

  Käytän paikasta ja ajasta riippuen eri lailla ja eri vahvuuksia. Erityisesti nyt keväällä naamassa suoja joka päivä.

 2. ma sanoo:

  Alkuun tai välillä varjossa, kasvoille +50 ja vartalolle +30, siitä voi keventää jos alkaa brunaa kertyä :D

  Aurinkoista kesää!

 3. Ss sanoo:

  Käytän. Kasvoilla lähinnä bb/cc-voidetta, mikä pitäis kyllä vaihtaa johonkin suojaavampaan. Oon kanssa nuorena ollut laiska käyttämään ja nyt pari vuotta vanhempana en lähtis aurinkoisena päivänä ulos ilman rasvaa saati rannalle. Tykkään kyllä rannalla käyttää öljyrasvoja kun olevinaan ruskettuu paremmin :D

 4. Emmi sanoo:

  Ehdottomasti suojaudun aurinkorasvalla. Nuorempana ehkä vähän hellemmin suhtautui tuohon suojautumiseen, mutta aina on tullut jollain tasolla joka tapauksessa aurinkorasvaa käytettyä. Oon saanu jopa miehen käännytettyä siitä ”Mä käytän vaan tätä baby oilia” asenteesta käyttämään suojakerrointa. :D Myöhemmin iho kiittää.

 5. Anna sanoo:

  Käytän ACOn aurinkosuojatuotteita, toinen vartalolle ja toinen kasvoille :)

  anna-ylitalo@hotmail.fi

 6. Henriikka sanoo:

  Rakastan matkustelua ja auringossa oleskelua. Näin vaaleana ja pisamaisena aurinkovoide on ehdoton. Tulevalla montenegron matkalla olisi mahtava testata tuo geelimäinen koostumus.

 7. Saana sanoo:

  En pala herkästi, mutta suojaudun aina aurinkorasvalla kun aurinko alkaa kunnolla lämmittämään. Vilukissana peittävät vaatteet ja lippis suojaa alkukevään säteiltä.

 8. Emilia sanoo:

  Käytän aina kunnolla aurinkorasvaa, myös silmät ja pään suojaan aina :)

 9. PAULIINA sanoo:

  Käytän aina meikkivoidetta jossa uv-suoja ja käytän myös aurinkorasvaa. Käytin aina ennen eucerinin kirkasta aurinkorasvaa, joka oli suihkupullossa mutta nyt sen tuotanto on valitettavasti loppunut ja mulla onkin hakusessa uus aurinkorasva tälle kesälle.

 10. Sonja sanoo:

  Aurinkorasva on ihan must asia aina aurinkoisena päivänä tämmöselle aina palavalle…

 11. Lotta sanoo:

  Aurinkosuojat on ihan must-juttu, varsinkin ulkomailla. Suomessa pärjää hyvin pienemmällä kertoimella, mutta ulkomaille tarttee isompaa. Oon aina rakastanu aurinkorasvan tuoksuu ja se on mulle varma kesän merkki ku niitä pääsee nuuskuttelee ja valkkaa putelit kesäks. 😍

 12. Meeri sanoo:

  Suomessa käytän aina päivävoidetta, jossa on uv-suoja ja aurinkoa ottaessa käytän hieman korkeammalla uv-suojalla varustettua aurinkorasvaa. Ulkomailla käytän aina 50 vahvuista aurinkorasvaa.

 13. Jasmine sanoo:

  Olen erittäin vaaleaihoinen, joten ehdottomasti käytän aina aurinkorasvaa. Juurikin tämä P20 on viime vuosina ollut käytössä poikaystäväni suosituksesta. Rasvaa levitetään joka paikkaan palamisen välttämiseksi. Tulisi tarpeeseen rasvat toukokuun lopun reissua ajatellen.

 14. Roosa sanoo:

  Ympäri vuoden vähintäänkin meikkivoide sisältää UV-suojan. Kevään ja kesän koittaessa sitten lisäilen suojaa muuallekin. Kolmenkympin lähestyessä sitä alkaa miettiä ihan eri tavalla ihon terveyttä ja kuntoa, ja näin ollen niin rasvat kuin vaateetkin ovat nykyään tärkeä suoja auringon haittoja vastaan.

 15. Rose sanoo:

  Pyrin käyttämään aurinkovoidetta, mutta tunnustettava on, että helposti se myös unohtuu. En pidä lainkaan aurinkorasvojen tuomasta tahmeudesta, siksi tätä tuotetta olisikin kiinnostava kokeilla!

 16. Minttu-Maaria sanoo:

  Pyrin suojautumaan aurinkorasvalla mutta muina kuin biitsipäivinä se tuntuu harmillisen usein unohtuvan.

 17. Gitta sanoo:

  Käytän aina suojaa. Kropalle eri ja kasvoihin eri.

 18. Elina sanoo:

  Käytän aurinkovoiteita eri vahvuuksilla riippuen vuodenajasta. Mutta herkän ihon takia joudun käyttää aikasin keväällä jo suojaa. Tosi tärkee aihe ja kampanja!!

 19. Pauliina sanoo:

  Käytän meikkivoidetta jossa UV suoja, aurinkoa ottaessa kunnllla käytän aina aurinkorasvaa.

 20. Miiu sanoo:

  Riippuu missä ollaan, Suomessa ei oo viime kesinä hirveästi tullut aurinkoa otettu, saati muuten oltua kovin keveissä vaatteissa! Ulkomailla toki pitää olla kunnon rasvat ja hattu päässä! Viime kesänä tallustivat yhden päivän ilman hattua ja seuraavana päivänä oli ihan järkyttävä olo.

 21. Jonna sanoo:

  Moikka,

  Ehdottomasti, palan aivan liian helposti vähäiselläkin auringolla. Punanenänä painellaan läpi kesän! Aurinkosuoja on must!

 22. Essi sanoo:

  Päivävoiteessani on aurinkosuoja ja lisäksi käytän aurinkosuojaa aina jos olen pidemmän aikaa ulkona :)

 23. Anna sanoo:

  Paras suoja on vaatteet. Sitä tulee käytettyä :) en makoile rannalla ottamassa arskaa, vaan enemmän olen varjossa. Välillä tulee laitettua jotakin rasvaa, jos on kuuma päivä ja olen vähissä vaatteeissa.

 24. Katya sanoo:

  Ainakin kasvot pitää suojata,muuten tulee maksaläikkiä!

 25. Tiia sanoo:

  Käytän rannalla ja ulkomailla, mutta helposti arkena keväällä ja kesällä unohtuu, valitettavasti! 😔

 26. Eellaa sanoo:

  Aika harvoin käytän.

 27. Pauliina.K sanoo:

  Suojaan etenkin kasvot suojakertoimen omaavalla voiteella. Suihkutettavien voiteiden helppous on motivoinut suojautumaan paremmin päästä varpaisiin :)

 28. Vilmu sanoo:

  Käytän jos ottamalla otan aurinkoa, muuten en:)

 29. Noora H sanoo:

  Kyllä suojaudun,aurinkorasva käytössä. Vois kyl tänä kesänä käyttää suihketta!

 30. Resus sanoo:

  Käytän yleensä peeus markettivoiteita. Ulkomaanmatkoilla tulee automaattisesti suojauduttua hyvin, mutta sama meinaa unohtua kotona. Kiitos siis muistutuksesta :)

 31. Little Miss Sunshine (on muuten huippuleffa :)) sanoo:

  Nuorempana samoin surutta grillasin, käytimme jopa peiliä heijastamaan…äly hoi miksi (taas) jätitkään;) Nykyään aina ja päivittäin spf:llinen päivävoide ja kesällä myös tuhdimmat arsenaalit käytössä. Aurinko ei ole leikin asia vaikka niin ihana onkin. Reissuissa pysyn varjossa kuumimmat tunnit…jopa ’vähän’ fanaattinen asian suhteen eikä haittaa yhtään vaikka meikätyttö saa nauruja osakseen:) Monesti näkee ihmisten kommentoivan jostain ihq tuotteesta ’a little goes a long way’…ja se on niin vääryys. Sitä voidetta kun on lotrattava ihan huolella, muuten yhtä tyhjän kanssa. Ihan sama miten se nassu kiiltelee, puuterit sun muut on sitä varten. Jos ote meinaa itsellä lipsua, niin yritän heti miettiä jotain kuivan kesän oravaa, joka on paahtanut itsensä karrelle etelän reissulla…oli mies tai nainen ja varsinkin vähän varttuneempi…voi pyhä sylvi, se ei ole mistään kulmasta kaunis näky!! Ja parempi kun ei edes mieti mitä solutasolla tapahtuu. Mut juu, näillä nikseillä siis:)

 32. Jenni sanoo:

  Joskus sitä läträsi baby oilin kanssa että saisi rusketuksen mutta viimeiset vuodet aurinkosuoja ollut ihan ehdoton, eli kyllä käytän :) ja mukana kisassa!

 33. Minka sanoo:

  Keväällä otin käyttöön meikkivoiteen, jossa uv-suoja, mutta muuten kotona suomessa aurinkorasvan käyttö aika vähäistä..

 34. Heidi sanoo:

  Aina on kunnon suoja enkä harrasta auringon ottoa vaan ennemminkin välttelelen suoraa auringon paistetta.

 35. Maaju sanoo:

  En ole ennen Suomessa käyttänyt aurinkorasvoja, ulkomailla lomaillessa kyllä. Nyt syön kuitenkin lääkettä joka herkistää auringolle ja sen kautta olen herännyt ajattelemaan aurinkosuojan tärkeyttä. Olisi huippua voittaa tuotteet testiin ja nauttia lähenevästä kesästä huoletta.

Kommentoi