MINKÄ TAKIA TREENATA JA SYÖDÄ OIKEIN LAIHDUTTAMISEN SIJAAN?

Moikka!

Mahtavaa maanantaita tyypit! Mä olen ollut kohta oikeasti kaksi viikkoa huonovointisena kotona, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan parempi olo. Mulla on muutaman viikon ollut kurkku kipeä, olo todella tukkoinen, pää tuntuu suurelta räkäilmapallolta ja poskionteloissa sekä ohimolla jyskyttää järkyttävä paine.

En ole muutamaan viikkoon päässyt treenaamaan ja se alkaa aika rankasti tuntumaan sekä näkymään mun mielenterveydessä ja hyvinvoinnissa. :D Energiaa on pakkautunut niin paljon, että olo on jotenkin todella turahutunut ja ajoittain tulee pahoja masennusfiiliksiä ilman mitään konkreettista syytä. Tekee mieli vain nukkua kokoajan ja tiedän, että parhain lääke tällaiseen olisi aktiivisuus ja liikunta. Ihmistä ei todellakaan ole tehty vain istumaan päivät pitkät koneen tai telkkarin edessä.

Muutenkin ärsyttää tämä liikkumattomuus. Tuntuu, että perse on siirtynyt mahan kohdalle ja olo on jotenkin todella löllyvä… :D Mikä on sinänsä mielenkiintoista, sillä en paina tippaakaan enempää kuin esimerkiksi viime kesänä, jolloin olin todella tyytyväinen kuntooni, mutta koska en ole päässyt salille ja treenini ovat muutenkin rajottuneita olkapäävamman vuoksi, niin kehonkoostumus on omaan silmään hieman aivan eri. Lohduttavaa on tietää, että kun pääsen vetämään muutaman kuukauden kunnon treeniä, niin näytän jo aivan eriltä ja tiedän olevani taas tyytyväinen kuntooni ja tunnen itseni paljon toiminnallisemmaksi. Olen käynyt niin monesti läpi sairastelujen tai milloin minkäkin syyn vuoksi treenamattomuuskausia ja aina todennut, että kun jaksan raahautua muutaman viikon salille ja kärsin ne alkutuskat, niin treenaaminen sekä kunto alkaa nopeasti edistymään ja muuttumaan parempaan suuntaan ja pian taas nautin siitä. Olisin nyt niin valmis taas omistautumaan ja vetämään tavoitteet mielessä täysillä. Näkyvät tulokset vaativat multa aina päättäväisyyttä ja omistautuneisuutta tavoitteelle. Olen monesti todennut itseni kohdalla, että jos vedän vaikka vuoden vähän sinnepäin, tuskin menen kunnon kanssa huonompaan suuntaan, mutta en myöskään hirveästi eteenpäinkään, sillä pohja on kuitenkin hyvä eikä kehoni reagoi hirveesti hieman rasittavaan liikuntaan, vaan vaatii kunnon panostusta sekä haasteita säännöllisesti. On kuitenkin eriasia alkaa ihan nollasta, jolloin riittää pienikin efortti tekemään jo aluksi aika isojakin muutoksia kunnon, olon ja ulkonäön suhteen.

Mutta minkä takia MUN MIELESTÄ kannattaa treenata + syödä oikein sen pelkän, paljon yksinkertaisemman laihduttamisen sijaan? Kirjoitin noin kuukausi sitten erittäin provon tekstin laihduttamisesta ja siitä miten se on musta helppoa. Edelleen olen sitä mieltä, että jos sulla ei ole sairauksia (hormonaalisia, aineenvaihdunnallisia, lääkityksiä tai esimerkiksi sh-sairauksia) niin laihduttaminen on hyvinkin yksinkertaista, kun yhdistetään kuluttavaa liikuntaa ja energiallisesti kulutuksen alle jäävä ruokavalio. Se, että kun tällä menetelmällä kun laihdutetaan, putoava paino on usein lihaksia, eikä ole (minun mielestäni) ulkonäöllisesti eikä fyysisesti optimaalisin lopputulos, eikä tue  parhaimmalla tavalla sitä terveellistä, toiminnallista ja hyväkuntoista kehoa sekä energistä ja tervettä olotilaa. Toki on tilanteita ja lähtökohtia, joissa on hyvin tärkeää terveydelle ensisijaisesti saada painoa alas X määrä ja silloin ei toki kannata murehtia siitä ulkonäöstä tai mistään muustakaan ylimääräisestä.

Mä en kuitenkaan itse halua ”laihduttaa” tai pudottaa painoa. Niinkuin sanoin, mun paino ei ole noussut kesästä kiloakaan, mutta kehonkoostumus on muuttunut. Tällä hetkellä haluan aktivoida mun uinuvia lihaksia ja polttaa rasvaa niiden ympäriltä. Koska en ole menossa kisoihin, mun ei tarvitse olla mitenkään niin lihaksikkaassa kunnossa tai keskittyä esimerkiksi takareisien tai ojentajien kasvatukseen, vaan voin hyvin keskittyä olemassaolevien ylläpitoon ja vahvistukseen, sekä pyrkiä polttamaan toiminnallisella treenillä rasvaa. Tällä tarkoitan paljon kuntopiirityylistä treeniä, sykettä nostattavaa painojen nostoa, HIIT-treenejä, paljon toistoja lyhyeillä palautuksilla ja mä niin venaan, että pääsen kunnolla hikoilemaan näitä muutaman viikon aikana kertyneitä paskoja pois mun kehosta ja että saisin sen energisen minäni taas takaisin!

Enää KOLME kuukautta kesään! :D

Mun motivaationa toimii minä itse ja tiedän, että kunhan pääsen vauhtiin niin saan taas sen terveen, toiminnallisen ja energisen minäni kesäksi takaisin. :) Mä nyt jotenkin itsekin motivoiduin tästä tekstistä niin paljon, että tekis mieli heti lähteä hikoilemaan salille tai lenkille! Hemmetin kurkkukipu…


8 Comments
 • Marjut
  Posted at 15:44h, 05 maaliskuun Vastaa

  Aivan ihanan motivoiva postaus! Tuli itsellekkin ihanan energinen olo! Kiitos!

  • lindamanuella
   Posted at 08:16h, 06 maaliskuun Vastaa

   Hei ihan huippua että tarttui ruudun toisellakin puolelle!! 😂❤️

 • Sanna
  Posted at 08:14h, 06 maaliskuun Vastaa

  Moikka Linda! Olipa taas huippu motivoiva postaus! ❤️ kysyisin että teetkö vielä henkilökohtaisia ruokaohjelmia? Jos teet niin laitatko tähän sen sähköpostin, kiitos 😊

 • Bouvet
  Posted at 19:09h, 06 maaliskuun Vastaa

  Moikka Hanna ja voi ei :( Tiedätkö, meillä valvottiin sama yö (tai pari tuntia) pikkuisemman oksennellessa. En tiedä oliko ruokamyrkytys vai oliko Tim Hortonsin jääkaakaojuoma vain niin äklömakeaa, mutta onneksi meni nopsaa ohi! Tänään odoteltiin täällä uudessa hotellissa huonetta vapautuvaksi, niin esikoinen ryntäsi veskiin samalle asialle. Onneksi sekin tauti talttui nopsaa! Kiitos vinkistä, tuo Miracle Garden näyttää kovin kauniille ♥ Ihanaa lomanjatkoa teille :)

 • Hanna
  Posted at 14:42h, 09 maaliskuun Vastaa

  Moikka! Nää sun postaukset on kyllä ihanan motivoivia ja tulee hinku treenaamaan kunnolla! Tuli mieleeni, että käytätkö fitline optimaalisetin lisäksi mitään muita vitamiineja, boostereita tai esim. palautusjuomaa treenin jälkeen? Vai käytätkö restoratea treenin jälkeisenä palauttavana juomana? Olisi kiinnostavaa tietää näin itse alottelevana fitline tuotteiden käyttäjänä :)

  • lindamanuella
   Posted at 16:59h, 13 maaliskuun Vastaa

   Moikka :)
   Mä en itse käytä atm palkkaria, käytän vaan noita perus vitskuja ja pyrkin ottamaan ravinnosta sitten loput tarvittavat. Jos teen aamulenkkejä tyhjään vatsaat niin käytän aminohappoja :)

 • Report
  Posted at 04:51h, 10 maaliskuun Vastaa

  Kiitos lindamanuella 14:35! :)

Post A Comment