KEVYT JA NOPEA FALAFEL BOWL

10.01.2018

Kaupallinen yhteistyö: Soyappètit Meals.

Starttailin maanantaina viikon treenit hyvällä juoksumatto treenillä. Olin pitänyt sunnuntaina vapaasyönti päivän, joten kaiken sen herkuttelun jälkeen hikoilin kuin possu juoksumatolla. Energiaa oli kuitenkin ”pienen tankkauksen” jälkeen vaikka muille jakaa ja 30 minuuttia meni todella iisisti.

Suosittelen herkkupäivää jokaiselle joka kokee ruokavaliossa pysymisen haasteelliseksi. Kuusi päivää tarkkaa noudattamista, yksi päivä paussilla. Ainakin itsellä se motivoi loput viikosta pysymään ruokavaliossa tiukasti kiinni sekä auttaa jaksamisessa. Muutenkin jos kyse ei ole kilpaurheilusta, on ihan terveellistä antaa itselle lomaa ja luvan ottaa iisimmin kerran viikossa.

Mä RAKASTAN falafelejä ja voisin hyvin syödä niitä joka päivä. Varsinkin pitaleivän ja tsatzikin kanssa ne ovat aivan taivaallisia…Nam! Kokeilin maanantaina tehdä itse kotona Falafelejä ensimmäistä kertaa ja koska valitettavasti pitaleipä ja tzatsiki eivät dieetillä mahdu arkimakroihin, niin päätin rakentaa sen sijaan herkulliset, terveelliset ja värikkäät falafel bowlit. Sunnuntain herkuttelun jälkeen kaipasinkin jotain kevyempää, joten tzatsikin ja leivän puuttuminen ei haitannut ollenkaan.

Falafel Bowl sisälsi 2kpl isoa falafelia, härkäpapuja, soijapapuja, maissia, parsakaalia, avocadoa,kurkkua, paprikaa, punasipulia, vesimelonia ja viinirypäleitä.

Tämä annos oli kunnon vitamiini, hiven – ja kivennäisainepommi, josta saa kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja sekä hyviä rasvoja.

Miksi syömme eläinperäisiä tuotteita niin paljon?

Muakin on kritisoitu muutaman kerran täällä blogin puolella siitä, että vaikka olenkin äärimmäisen eläinrakas ja välitän luonnosta, niin syön silti eläinperäisiä tuotteita ja tuen näinollen mm. lihatuotantoa, mikä taas rasittaa ympäristöä paljon. Vaikka kritisoimisen kohteeksi ei koskaan ole kiva tulla, niin kyllähän niitä aina jää miettimään. Voisinko ainakin pyrkiä tietoisesti vähentämään lihan ja kalan syöntiä ja miksi syön esimerkiksi kanaa lähes päivittäin? Kana on vain niin helppo valmistaa ja tonnikala on nopea heittää salaatin sekaan. Veikkaan, että suurimmalla osalla, kuten minullakin lihan käyttö perustuu opittuihin ruokailutapoihin ja uudet tuotteet, kuten soija ja muut kasvisperäiset proteiinin lähteet ovat meille vielä kuitenkin hieman uusia juttuja. En esimerkiksi oikein tiedä, miten mä valmistaisin niitä ja miten kauan siinä kestää. Kyse on siis minun kohdallani suurimmaksi osaksi vanhoista ruokailutottumuksista sekä tiedon ja kokemuksen puutteesta, mitä tulee kasvisruokien valmistukseen. Siksi olikin todella kiva tutustua hieman paremmin soijaan ja kokeilla uusia ja nopeita vaihtoehtoja. Ajattelin, että näiden valmistamiseen menisi paljon kauemmin, mutta voiko helpompaa enää olla? Soyappètit Meals Falafelin valmistamiseen tarvitsin ainoastaan kulhon, 2desiä vettä, 10 minuuttia veden ja jauhojen imeytymiseen ja 10 minuuttia uunissa paistamiseen.

Mitä on soija?

Soija tuntuu olevan meidän naisten kesken jo hyvin suosittu ja tuttu ruoka-aine, joka sisältä enemmän proteiinia kuin mikään muu papu. Soija on ylipäätään älyttömän terveellinen ruoka-aine, sillä se mm. ylläpitää lihaksia ja luustoa sekä pitää verensokerin tasaisena. Soijasta saa kuituja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, jodia ja seleeniä sekä runsaasti A-, B-, E- ja K-ryhmän vitamiineja. Soija korvaa mainiosti lihan tai maidon, alentaa kolesterolia ja on luontaisesti laktoositon. Soija on täydellinen valinta painonpudottajalle ja kuntoilijalle, joka haluaa olla ekologinen tai etsii eläintuotteille vaihtelua.

Tulevaisuus ja ruokakulttuuri?

Olen itsekin vahvasti sitä mieltä, ettei kasvisruokatrendi ole tähdenlento, vaan se on tullut jättiharppauksin jäädäkseen.  Luonnonvarojen vähentyessä, maailma on menossa kovaa vauhtia kestävämmän kehityksen suuntaan ja tottakai myös ruokakulttuuri on vahvasti siinä mukana. Maailman kasvava väestö on kyettävä tulevaisuudessakin ruokkimaan ja lihantuotanto rasittaa ympäristöä liikaa, joten siihen emme voi turvautua. Yhä enemmän ja enemmän kuulee, miten ihmiset alkavat muuttamaan ruokavalioitaan kasvispainoitteisemmaksi, joten suunta on ehdottomasti hyvä. Myös monista ravintoloista saa loistavia kasvisruokia nykyään!

Eilen kokeilemani Soyappétit Meals on helppo ja nopea valinta kiireiseen arkeen tai nälkäisiin hetkiin, kun kaapit huutavat tyhjyyttä. Heiltä löytyy Falafelin lisäksi myös muita makuja, jokaiselle varmasti se oma lemppari, jota kannattaa säilyttää kaapissa. Jos kaipaat inspiraatiota reseptiin, löydät niitä täältä.

Oletko sä kokeillut kasvisvaihtoehtoja aterioihin? Jos et, niin suosittelen ihmeessä kokeilemaan! Soyappétit Meals –tuotteita löytää parhaiten K Citymarketeista, joissa on itseasiassa nämäkin tuotteet tarjouksessa 11.-14.1. järjestettävillä Europäivillä!

KILPAILU

Nyt sulla on mahdollisuus voittaa terveellinen ja herkullinen Soyappétit Meals tuotepaketti. Arvon vastanneiden kesken viisi tuotepakettia, jotka sisältävät kaikki tuotesarjan makuvariantit.  Osallistut arvontaan kertomalla kommenttikentässä mitä Soyappétit Meals tuotetta haluaisit testata ja minkälaisen reseptin kanssa. Tarkemmat ohjeet kilpailuun löydät täältä.


35 Responses to “KEVYT JA NOPEA FALAFEL BOWL”

 1. idaelisa sanoo:

  Toi falafel näyttää kyl herkulta! Tex mex -meals myös, sillä vois kokeilla jopa huijata poikaystävää, et huomaisko se ettei ookkaan lihaa vaan soijaa! :D

 2. Meliina sanoo:

  Nam!! Rakastan myös itse falafeleja, joten ne menisi ekana testaukseen :)

 3. Jenna sanoo:

  Haluaisin kokeilla burger mixiä, koska en ole löytäny vielä hyvää vegaanista pihviä hamppareitten väliin!

 4. Saigon sanoo:

  Soijan proteiinipitoisuus on kyllä huikea, mutta läheskään kaikki proteiini, ei pääse elimistössä hyötykäyttöön. Myös soijan liiallinen käyttö vaikuttaa hormonitasapainoon, se nostaa muistaakseni naishormonitasoja tms. Näin muistan jostain lukeneeni.

  • Jenna sanoo:

   Tuo, että soijan nauttiminen ainakaan negatiivisella tavalla vaikuttaisi hormonitasoihin on pelkkä myytti :) siinä on kyllä estrogeenin johdannaisia, eli ei itse estrogeeniä, mutta joissakin tutkimuksissa on huomattu että tuo estrogeenin johdannainen voi jopa hieman vähentää kehon omaa estrogeenin tuotantoa ja siten ehkäistä mm. rintasyöpää. Muuten vaikutukset ovat olleet olemattomia tai merkityksettömän pieniä. Kaikkea tietysti kohtuudella mutta ihan turhaa pelkoa ovat nuo soijan estrogeenin johdannaiset ihmisten keskuudessa aiheuttaneet.

 5. Maikki sanoo:

  Tex mex mealsia olisi kiva testata:) söisin wokkivihannesten ja esim riisin kans!

 6. Nina sanoo:

  Hei, olen aikaisemmin nähnyt ohimennen kyseiset pussukat mutta en ole rohjennut ostaa. Olisi ihana voittaa testiin niin se ostamisen kynnys madaltuisi. Kaikki vaikuttavat hyviltä ja jokaiselle tuotteelle saisi kyllä kokeiluideat keksittyä mutta koska olen Bolognese fanittaja niin mieluiten sitä kokeilisin itsetehdyn papu-pinaatti tagliatellepastan kera 😍 voisi kokeilla mktä mieltä mies siitä olisi.

 7. Raisa sanoo:

  Ei vitsit miten hyvältä näyttää! Voisin juurikin kokeilla tota falafeliä raikkaan salaatin ja oatlayn dipin kanssa🙌 *vesi kielellä* haha

 8. Katri sanoo:

  Testaisin mielellään noita kaikkia! Burger mixistä tekisin kaurahamppareita ja falafelejen kanssa laittaisin paistettuja kasviksia ja fetasalaattia.

 9. Petra sanoo:

  Ehottomasti kokeilisin ekana burger mixiä, koska multa on testaamatta myös bataattiburger niin tulis molemmat samaan kertaan! En ole tehnyt kotitekoisia hamppareita vuosiin, kun en jauhelihaa tykkää ostaa enkä ole vaivautunut etsimään vegeohjeita pihviin.

 10. Claudia sanoo:

  Falafel lähtisi kyllä mullakin ensimmäisenä testiin! Varmaan yhdistäisin sen (esim. pinaatti-)riisin ja vegetzatzikin kaveriksi 😍 Burger mix ja tex mex kiinnostaa ehdottomasti myös!

 11. mariem sanoo:

  Burger mixi testiin, avokado salsa, paljon vihanneksia ja paahdettu sämpylä tai ruisleipä. Itseäni hieman häiritsee sokerin määrä, muissa edes kohtuullinen mutta bolognesessa 26g/100g!

 12. Niina sanoo:

  Ehdottomasti falafeleita, olen tällä hetkellä puolassa harjoittelussa ja täällä ei tahdo löytyä hyvää kasvisruokaa tai gluteenitonta ei sitten millään. ei kuukauttakaan enää ja sitten kotona suomessa <3 siksi olisi ihana kokeilla tuota heti!

 13. Veera sanoo:

  Ehdottomasti Falafel 😍

 14. Rose sanoo:

  Falafel! Joko raikkaan salaatin tai pitaleipien kera. :)

 15. Maria sanoo:

  Oi, ehdottomasti falafel, mutta uutuuksista haluaisin testiin myös bolognesea!

 16. Wilma sanoo:

  Falafeleja tahtoisin jonkun täyteläisen salaatin kaveriksi. :)

 17. Niina sanoo:

  Mäkin haluaisin tutustua tohon falafeliin! Rakastan pitaleipää joten raikas salaatti ja jokin kastike kylkeen niin varmasti olis maukasta! :)

 18. Pauliina.K sanoo:

  Kokeilisin falafeleja salaatissa halloumin kera :)

 19. Meeri sanoo:

  Haluaisin testata falafeleja ja tekisin salaattia ja jonkun kivan jugurttikastikkeen :)

 20. Maria sanoo:

  Testaisin mielellään burger mixiä bataattihampparien kanssa 😍

  Kommentoin vielä, että ISO peukku siitä, että mietit omaa lihankulutustasi! Minusta on virkistävää, että joku rehellisesti pohtii miksi vielä syö eläimiä, vaikka on eläinrakas eikä automaattisesti vedä hernettä nenään ja käänny puolustuskannalle jos joku kritisoi. Päätyy sitten itse ikinä mihin ratkaisuun tahansa, on minusta kaikista tärkeintä joka tapauksessa se, että on oikeasti rehellinen itselleen ja miettii omia valintojaan (siis muitakin kuin lihansyöntiä) eikä vain tee niin kuin on aina tehnyt. Saattaa esimerkiksi huomata, että ainoa syy sille miksi ei ole siirtynyt kasvissyöntiin on laiskuus ja mukavuudenhalu (kuten minulla oli) eikä esim se ettei muka olisi tajunnut kuinka kovasti se on ristiriidassa omien eettisten aatteiden kanssa. Lisää tätä, tuo on rohkeaa. Hyvä Linda!

 21. milla sanoo:

  Burger mix menisi ekana testaukseen, tekisin siitä kasvispihvit jonkin terveellisen hampparin väliin. Lisukkeeksi ehdottomasti ranut nam!

 22. manna sanoo:

  Falavel kiinnostaa eniten!

 23. Henna sanoo:

  Burger mix testiin koska hyviä vegepihvejä hamppareihin en oo viel löytäny. Myös tex mexiä ois kiva kokeilla kanan sijasta tortilloissa :p

 24. Karo sanoo:

  Mä en ole näistä kuullutkaan! Mutta tex mexiä lähtisin testaa tortilloissa, tuntuis helpoimmalta lähestymistavalta! Tai sitten ihan vain feta-punasipuli-ananas ym. Salaattiin sekoitettuna lihan korvikkeena 🤔.

  Toivottavasti onni suosii!

 25. soneew sanoo:

  Kyl noita falafelejä haluisin päästä testaamaan. Ehkä itse tehä kaveriksi pitaleipää tai joku kiva salaatti. Nam!

 26. Henna sanoo:

  Falafelejä haluaisin testata fetasalaatin kanssa! :)

 27. Alina sanoo:

  Falafelit kiinnostaisivat bataattimuhennoksen kanssa😍 rakastan falafelejä, mutta ovat jotenkin niin vaikeita itse tehdä. ”Varotko” valmistuotteissa suolan määrää?

 28. Vilma sanoo:

  Suoraan sanottuna voisin kyllä testata vaikka kaikkia sillä kokkailen kasvisruokaa todella todella harvoin ja soija tuotteena on tuiki tuntematon. Kaikki menisivät siis testiin ja voi olla että löytäisin pysyvästi kasvisruokaa enemmän elämääni :) Tex mex- esim tortillojen kanssa ja burgerista ihan vaan herkullisia hamppareita!

 29. henriikkav sanoo:

  Oih, falafelit lähtis testiin pitaleipien ja halloumin kanssa, olisi jännä nähdä miten nää vetää vertoja Fafa’sin omiin :D

 30. annikahiltunen sanoo:

  Tex mexiä kookostortillan väliin!

 31. Emilia sanoo:

  Texmex olisi hyvää, johonkin riisi ruokaan :)

 32. Henna sanoo:

  Haluaisin kokeilla falafeliä. Itsekin olen kokeillut pienin askelin vähentää liharuokien kuluttamista. Nämä olisivat mielenkiintoisia tuotteita testata.

 33. Annie sanoo:

  Falafelit kiinnostaa! Nam :)

 34. NooraH sanoo:

  Tex mex menis kokeiluun tortilloihin! Tämä kasvisruokatrendi on tuonut mullekin tietoa siitä, miten lihatuotteita voisi korvata ja niin olen osittain tehnyt, vaikka olen vielä kaukana lihan kokonaan luopumisesta..

Kommentoi