Vuosi vitamiineja säännöllisesti – onko niistä oikeasti mitään hyötyä?

[mittaustagi]

Niin se aika vain vierii. Mä oon ollut kohta kokonaisen vuoden FitLinen Ambassadorina ja tuntuu kuin siitä olisi vasta muutama hassu kuukausi, kun yhteistyön heidän kanssaan aloitin. Multa on paljon tämän vuoden aikana kyselty heidän tuotteista sekä myöskin rehellisiä suosituksia vitamiinien sekä muiden lisäravinteiden käyttöön. Tänään olisikin tarkoituksena vetää pieni yhteenveto fiiliksistä yhteistyöstä ja kertoa rehellisesti, jatkuuko tuotteiden käyttö vai ei.

Kaupallinen yhteistyö: FitLine

Useasti, kun vastaan kysymyksiin suosittelevani FitLineä, saan perään toisen kysymyksen, jossa todetaan, että eikös mulla olekin jokin diili heidän kanssaan. Onko tuotteista oikeesti ollut mitään hyötyä, vai onko kyseessä silkka kaupallinen yhteistyö? 

FitLine on ollut niitä harvoja brändejä, joka on oikeasti jäänyt mun päivittäiseen käyttöön. Mä todellakin käytän heidän tuotteitaan joka ikinen päivä ja frenditkin osaavat jo reissuissa kysellä, että eikös multa löydy jotain vitskuja laukusta. Kyllä löytyy, aina!

Isoin plussa FitLinen tuotteissa oli ehdottomasti alkuun se, että muutamasta jauheesta saan kaikki tarvitsemani vitamiinit päivässä. Mulla kun on tapana jättää kaapissa odottavat vitamiinit ottamatta, jos se vaatii monien purkkien avaamista ja pillereiden nielemistä pitkin päivää. Ei vaan ole mun juttu, en vain rehellisesti jaksa sitä purkkirallia joka päivä. Olenkin aijemmin ottanut vasta, kun olen huomannut että olen tulossa esimerkiksi kipeäksi, mikä on sinällään typerää, sillä siinä vaiheessa ollaan jo kipeitä.

Vitamiinien käyttö olisi tärkeää pitää säännöllisenä. Silloin tällöin, sieltä täältä, tuota ja tätä vitamiinia nautittuna käyttäjä harvemmin kerkeää saamaan aikaan olossaan suuria muutoksia, tai huomaamaan positiivisia vaikutuksia esimerkiksi jaksamisessa tai immuniteetissä. Muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen huomasin itse selkeitä positiivisia vaikutuksia ja näin vuoden jälkeen voin todeta, että mä oon ollut ennätys vähän kipeä tänä vuonna siihen verrattuna, mitä mä yleensä olen. Lisäksi nukun nykyään hemmetin hyvin (viimeyönä meni 10h putkeen) kun vielä viimevuonna tähän aikaan nukuin muutaman tunnin pätkiä ja heräilin monesti yön aikana. En toki voi sanoa, että tämä olisi vain vitamiinien ansiota, mutta uskon että niillä on tekemistä näiden muutoksien kanssa.

Kuvissa ei tällä kertaa ole niitä mun päivittäisiä lemppareita, vaan FitLineltä löytyy vaikka ja mitä muitakin lisäravinteita, joita sain kotiini testattaviksi. Niistä mun lemppareista ja päivittäin käytössä olevista sä voit lukea lisää täältä.

Jokapäiviäisiin vitamiineihin kuuluu Activize-, Restorate- sekä Basicstuotteet, mutta tämän postauksen kuvissa esittelen muitakin heidän tuotteitaan. Tähän postaukseen ei valitettavasti päässyt kuvina Protein-Ultra proteiinipatukat, sillä poikaystäväni söi ne muutamassa viikossa kaapista, eikä ne kerinneet tästä syystä kuvaan… Ne olivat hänen mielestään ilmeisesti hyvin maukkaita, kun niin nopeasti katosi iso kasa patukoita kaapista. Kyllä ne munkin mielestä oli positiivinen ylläri ja ehkä mulla itsellänikin on jotain tekemistä niiden patukoiden katoamisen kanssa. Olen todella nirso proteiinipatukoissa ja viimiset vuodet suosinut vain muutamaa brändiä, mutta näistä pidin. FitLinen proteiinipatukat sisälsivät myös hyvät ravintoarvot, kuten: 

  •  kaikkia välttämättömiä aminohappoja, jotka ovat tarpeen lihasten säilymiselle.
  • Sisältää 10:tä eri vitamiinia (1 patukka kattaa 50 % päivän suositellusta saannista).
  • Sisältää runsaasti luontaista kalsiumia

Kuvissa näkyvä patukka on FitLinen ateriankorvike, ProShape All in 1, joka sisältää mm. vihreää kahvipapu-uutetta sekä maca-teeuutetta. Patukka on suunnattu painonpudottajille, joten se on maultaankin selvästi ”kevyempi”, eikä näin ollen ole vielä loppunut kaapista. :D

Mitäs nyt sitten?

Ehdottomasti jatkan FitLinen Activize-, Restorate- sekä Basicstuotteiden käyttöä ja hyvällä omallatunnolla suosittelen niitä kaikille, joilla on tarvetta panostaa omiin vitamiinien saantiin sekä ongelmia muistaa napsia monista eri purkeista pillereitä. Ne helpottaa arkea ja ovat hemmetin käytännöllisiä. Mulle myös sopii oikein hyvin jatkaa tätä energisempää sekä terveempää aikakautta, maustettuna vielä paremmilla yöunilla. 

Muut lisäravinteet, ateriankorvikkeet yms. eivät kuulu mun päivittäiseen käyttöön. Välillä on hyvä nappaa pitkään työpäivään mukaan joku patukka tai smoothie, mutta todella harvoin mun arjessa niitä tarvitsen. Ainakaan tällä hetkellä. Näitä on kuitenkin kiva testailla ja on hyvä, että löytyy kaapista kiireisiin päiviin jotain helppoa, nopeaa mutta ravitsevaa.

Kaiken kaikkiaan FitLine oli mulle hyvin positiivinen yllätys ja olen myös ollut yllättynyt siitä, miten moni muukin mun tuttava on kertonut jo pitkään käyttäneensä heidän tuotteitaan ja palaute on ollut hyvin positiivista.

Jos sua kiinnostaa tuotteet enemmän, niin heidän sivuilleen pääset suoraan TÄÄLTÄ.

Loppuun vielä ARVONTA lukijoille! 

Kerro mulle, ootko sä huomannut positiivisia vaikutuksia lisäravinteiden käytössä ja jos olet, niin millaisia? Uskotko niistä olevan hyötyä itsellesi?

Vastanneiden kesken arvon  FitLinen tuotepaketin (arvo 134 euroa), joka sisältää ateriankorvikepatukoita ja -pirtelöitä, proteiinipatukoita, jogurtinvalmistusastian ja itse valmistettavaa probioottista jogurttia.

Arvonnan säännöt löydät täältä. Arvonta päättyy torstaina 2.11.

 


50 Comments
 • Hanna
  Posted at 17:15h, 27 lokakuun Vastaa

  Itse kammoan kaikenlaisia proteiinipatukoiya, mutta vielä voisin antaa mahdollisuuden uusille mauille. Jukurttiastia kuulostaa todella hyvältä! :)

 • Kaisa
  Posted at 18:08h, 27 lokakuun Vastaa

  Omegat ovet tuntuneet auttavan nivellin ja magnesium nukkumiseen. Aika lyhyt lista.

 • ilsu
  Posted at 19:04h, 27 lokakuun Vastaa

  Ainakin c- ja d vitamiinit sillon kun on tulossa kipeeks :D Miulla on sama vika sen purkkirallin kanssa

 • Mariem
  Posted at 19:39h, 27 lokakuun Vastaa

  Käytän d-vitskua ja magnesiumia, nyt on joku lihaällötyskausi niin B12 on käytössä. MSM lisäravinteista, hiukset ja kynnet kasvaa nopeammin kun ehtii leikata :D Protskupatukka on hyvä hätävara ja esim lentokoneeseen saa viedä ja helppo kuljettaa.
  Tervettä alkutalvea!

 • Smiley
  Posted at 19:56h, 27 lokakuun Vastaa

  Mulla on käytössä ihan perus monivitamiinivalmiste sekä sen lisäks sinkki ja ajoittain B-12-vitamiini myös. Kyllä mää oon niitä syödessä huomannu eron omassa vireystilassa ja sinkki ainakin auttaa mulla flunssan hoidossa ja selkeesti lyhentää sen kestoa. Jotain biotiinivalmistetta haluaisin vielä ehkä joskus kokeilla, ihan vaan testatakseni, toimisko se mun kynsiin (ja kivana bonarina vaikka tukkaankin!) positiivisella tavalla kun oon siitä paljon hyvää kuullut. Mutta joo, ainakin näin talviaikaan ja kelien pimetessä alkaa aina jotenkin enemmän kiinnittää huomiota kaikkiin vitamiineihin, D-vitamiiniin varmaan kaikista eniten. Tiedä sitten onko ne vaikutukset ihan aidosti oikeita vai pelkkää placeboa, mutta ei kai sillä lopulta oo mitään väliä jos ja kun vaan tuntee oman olonsa hyväks :D

 • Airiina
  Posted at 20:16h, 27 lokakuun Vastaa

  Itse en käytä mitään ravinteita koska syön monipuolisesti, ostan joskus ateriankorvauspatukoita yms.

 • Hennaj
  Posted at 20:18h, 27 lokakuun Vastaa

  Syön monivitamiini napin joka aamu, tulee syötyä proteiinipatukoita, en ole kyllä huomannut onko apua, flunssaa on usein ja kestää pitkään sairastaa.

 • Pee
  Posted at 20:20h, 27 lokakuun Vastaa

  Sinkki ja magnesium on käytössä, olen huippu terve ja kyllä syön paljon kasviksia ihan raakana, kalaa ruotoineen kuten muikkuja öljyssä paistettuna ja uunissa ylikypsää uunikalaa.

 • Henriikka
  Posted at 23:22h, 27 lokakuun Vastaa

  D-vitamiinit taitaa olla ainoa, jota olen säännöllisesti pidempään syönyt, sekä nyt imetysaikaan vielä mammavitamiinit. Olisi kiva kokeilla ainakin biotiinia ja kasvissyöjänä tarpeeseen tulisi ehkä myös b-vitamiinilisä.

 • Jossu
  Posted at 02:47h, 28 lokakuun Vastaa

  En oo pitkiin aikoihin käyttänyt oikein mitään lisäravinteita säännöllisesti, syytä olis, toi tuotepaketti vois olla melkosen bueno piristään tätä poikkeuksellisen masis syksyä😔 Fitlinestä oon kuullu kans hyvää👌🏻

 • Laura
  Posted at 07:20h, 28 lokakuun Vastaa

  Vahvat probiootit on parantanu suoliston kuntoa ja magnesium unta. :) Lisäks tulee syötyä d- ja monivitamiinia päivittäin.

 • Helena
  Posted at 09:29h, 28 lokakuun Vastaa

  D-vitamiinilisää käytän ja foolihappoa (raskauden suunnittelu, ennakointi). Pyrin syömään paljon kasviksia ja muutenkin monipuolisesti, joten tarvetta varsinaiselle monivitamiinilisälle en ole kokenut. :)

 • veegu
  Posted at 10:27h, 28 lokakuun Vastaa

  sinkki, kasvattaa kynsiä selvästi.

 • Sanna
  Posted at 10:32h, 28 lokakuun Vastaa

  Olen huomannut omega3:sen säännöllisen syömisen lopettamisen jälkeen olleeni väsyneempi ymm.. Mutta nykyään syön sitä ja myöskin kaikkia vitamiineja säänn. Ja kyllä niillä on varmasti tekemistä hyvän oloni kanssa. Kuulin serkulta Fitlinesta ja olen ollut hyvin kiinnostunut ja rehellisesti uskon niiden tuotteiden toimivan. Ovat vain aika hintavia opiskelijalle joten olen jättänyt harkintaan vielä :o

 • Jenna
  Posted at 11:05h, 28 lokakuun Vastaa

  Oon kans käyttäny fitlinee kohta vuoden. Suurimman muutoksen oon huomannu yöunissa, vatsan toiminnassa ja energiatasoissa. Enää en oo ollu työpäivien jälkee niin ryytyny mitä ennen olin, vaikka raskasta työtä teenki. :) ihan huipputuotteita on!

 • Laurap
  Posted at 11:28h, 28 lokakuun Vastaa

  Ainoot lisäravinteet mistä oon huomannut vaikutusta on bioteeni (-> alkanut kasvaa uutta hiusta) ja aurinkokapselit lomalla (-> ensimmäistä kertaa rusketuin, enkä palanut ollenkaan!).

 • Aliisa
  Posted at 14:39h, 28 lokakuun Vastaa

  Vitamiinien ohella magnesium ja kalium ovat osoittautuneet tärkeiksi erityisesti palautumisen kannalta. Kaliumia saa tosin helposti ruuan kautta :-)

 • Anni
  Posted at 17:20h, 28 lokakuun Vastaa

  Fitline-tuotteiden käyttö on parantanut unenlaatuani sekä nopeuttanut urheilusuorituksista palautumista :)

 • Minttu-Maaria
  Posted at 18:23h, 28 lokakuun Vastaa

  Monivitamiini ja biotiini on ainoat mitä mulla on tällä hetkellä säännöllisessä käytössä. Biotiinin oon huomannut vahvistavan ja nopeuttavan ainakin kynsien kasvua, ja sinkki sekä c-vitamiini on ihan ehdottomia flunssan tappajia!

 • JuliaV
  Posted at 18:24h, 28 lokakuun Vastaa

  Maitohappobakteerit auttaa mulla ihan selkeesti vatsan hyvinvointiin :) ehdoton lisäravinne meikälle!

 • Emilia
  Posted at 21:01h, 28 lokakuun Vastaa

  Olen pirteämpi ja voin paremmin kun otan vitamiinit ja superfoodit, myös maitohappobakteekteerit ovat selväati auttaneet mun herkkään vatsaan.

 • Resus
  Posted at 07:33h, 29 lokakuun Vastaa

  Syön monivitamiinia, sinkkiä ja d- vitamiinia säännöllisesti. Kyllä luulen niiden auttavan yleiseen vointiini, mutta ei niillä mitään maailman mullistavaa vaikutusta ole ollut. Magnesiumia olen yrittänyt syödä uniongelmiin, mutta valitettavasti se ei tehonnut.

 • Maikki
  Posted at 08:27h, 29 lokakuun Vastaa

  Omega 3 kalaöljykapseleiden ansiosta hiukset ovat paljon paremmassa kunnossa!:)

 • Essi
  Posted at 14:37h, 29 lokakuun Vastaa

  Olen hyötynyt D-vitamiinista ja maitohappobakteereista :)

  • Essi
   Posted at 14:38h, 29 lokakuun Vastaa

   oho viesti jäi kesken :) Olen huomannut, että suolisto voi paremmin sekä kynnet ja hiukset.

 • Petra
  Posted at 22:50h, 29 lokakuun Vastaa

  Magnesium auttanut suonenvetoihin, mutta sitäkään en ole hetkeen syönyt. 😅 Muuta selkeää eroa en ole huomannut!

 • Tintti
  Posted at 08:14h, 30 lokakuun Vastaa

  Juon joka aamu tyhjään vatsaan PH-balanse jauhetta veteen sekoitettuna.Se sisältää monipuolisesti vitamiineja ja hivenaineita. Itselläni en ehkä huomaa eroa, jos jätän sen pidemmäksikin aikaa väliin, mutta miehelläni se auttaa fefluksitautiin joten sitä on oltava aina kaapissa :)
  Tämän lisäksi tulee otettua magnesiumia, glutamiinia, msm ja b-vitamiinia aina kun muistan. Uutena aloitin juuri helokkiöljykapselit, toivon että ne auttaisivat kuivaan ihoon nyt kun ilmat viilenevät ja iho alkaa kuivumaan enempi.

 • Meeri
  Posted at 14:47h, 30 lokakuun Vastaa

  Syön magnesiumia, monivitamiinia ja rautaa ja olen huomannut, että ehkä olen vähän pirteämpi ja harvemmin kipeä.

 • Ninnu
  Posted at 14:54h, 30 lokakuun Vastaa

  Heippa!
  Todellakin olen huomannut :) Vatsa toimii paremmin, suolisto voi hyvin. Päätä ei särje enään edes viikottain kun ennen oli joka päivästä. Paino on pudonnut useita kiloja kehokuurin avulla. En voi kun suositella! Niin ja ehkä tärkein se että jaksaa paremmin <3

 • LadyDiamond
  Posted at 14:59h, 30 lokakuun Vastaa

  15 vuotta FitLineä jokapäivä käyttäneenä on ollut ilo seurata vuottasi <3

 • Oona
  Posted at 15:11h, 30 lokakuun Vastaa

  Heipsan, itse en ole käyttänyt muita kuin Fitlinen ravintolisiä. Ne on viimeiset vajaa 4 vuotta kuulunut mun päiviin. Siitä voi ehkä päätellä, että kyllä uskon ravintolisien voimaan. Ruuansulatukselle, iholle, kynsille, yöunille, immuniteetille… Empä ole tänä syksynä sairastanut yhtäkään flunssaa.

 • Soili
  Posted at 16:01h, 30 lokakuun Vastaa

  Olen paljon pirteämpi ja nukun nyt yöni tosi hyvin. Ennen heräsin ainakin pari kertaa yössä. Jo ensimmäisen viikon käytön jälkeen huomasin, että veri alkoi kiertää käsissä ja hartioissa. Ensin se suorastaan pelotti, iho ihan kuin paloi sisältäpäin, mutta kun tiesin mitä se oli ei pelottanut enää. Jatkan ehdottomasti käyttöä.

 • Jaana
  Posted at 17:13h, 30 lokakuun Vastaa

  Olen huomannut vaikutuksia etityisesti kun käytössä on ollut (laadukkaat) C, D, sinkki ja öljylisät. 🖒

 • Elsa Mia
  Posted at 17:38h, 30 lokakuun Vastaa

  D-vitamiini on ainut, jota syön säännöllisesti purkista. Toisinaan tulee vedettyä sinkkiä ihonhoitorutiinina. :)

 • Muusa
  Posted at 17:52h, 30 lokakuun Vastaa

  Säännöllisellä vitamiinien syönnillä pysyy selkeästi terveempänä ja elinvoimaisempana. Kesällä söin viimeiset vitamiinini, kun setissä ollut kalaöljykapseli alkoi aiheuttaa kalaröyhtäyksiä ja närästystä. Protskujauheet käytössä myös, lähinnä kiireisenä aamu-tai välipalana.

 • Johanna
  Posted at 18:45h, 30 lokakuun Vastaa

  Olin äärimmäisen skeptinen vitamiinien ja lisäravinteiden suhteen. Mielestäni kaikki oli vain rahastusta. En käyttänyt edes apteekin pillereitä koska en uskonut niiden vaikutukseen. Lähdin kuitenkin pitkän suostuttelun seurauksena kokeilemaan sillä sairastin kolmena talvena peräkkäin keuhkoputken tulehduksen ja sen seurauksena yskin aina monta kuukautta. Viimeisenä talvena söin kolme antibiootti kuuria peräjälkeen ja olin ihan poikki. Nyt olen käyttänyt FitLine tuotteita kolme vuotta ja mikä parasta en ole tänä aikana sairastanut ainuttakaan flunssaa, saati tarvinnut mitään lääkkeitä. Päivisin olen pirteä ja energinen ja yöni nukun sikeästi, siis ihan oikeesti😀Muutos koko elämään on ollut valtava ja sana valtava ei ole liioittelua. Suosittelen kaikille iästä riippumatta. Teet erittäin viisaan ratkaisun kun lähdet kokeilemaan tuotteita.

 • AnuT
  Posted at 19:27h, 30 lokakuun Vastaa

  Viime keväästä lähtien olen käyttänyt perusfitskuja enkä lähde enää mihinkään ilman niitä. Syksyt on aina ollut mulle vaikeita, mutta nyt tuntuu pitkästä aikaa siltä, että fitskujen kanssa tästä syksystä selviää paremmin ja olen pirteämpi.

 • Helmi
  Posted at 19:56h, 30 lokakuun Vastaa

  Syön itte lisäravinteita aina etenkin syyslukukauden ajan, sillä tunnen että se auttaa kaamokseen ja syysflunssiin. Keväällä en itse sairasta muutenkaan niin paljon. Hyviä kokemuksia etenkin juuri vastustuskykyyn tarkotetuista komboista, C- ja D-vitamiineista sekä probiooteista. Ne auttaa mua pysymään energisempänä ja terveempänä!

 • Susanna
  Posted at 20:07h, 30 lokakuun Vastaa

  D-vitamiini ja sinkki menee silloin tällöin, kun muistaa ottaa. Magnesiumlisää ei ole tarvinnut ottaa suolaveden juonnin aloituksen jälkeen.
  Melatoniinia välillä otan, sen avulla tuntuu joskus uni parantuvan..

 • Emilia
  Posted at 21:35h, 30 lokakuun Vastaa

  Itse syön magnesiumia, josta olen huomannut olevan hyötyä. Suonenvedot on ainakin vähentynyt ja unen laatu on parempaa. Lisäksi yritän muistaa ottaa päivittäin monivitamiinin ja omega-3. Yleensä käytän myös B12-vitamiini suihketta, joka on nyt ikävä kyllä loppu. Sen olen huomannut parantavan itselläni keskittymiskykyä ja välillä vaivannut ”aivosumu” on hävinnyt :D

 • Maria
  Posted at 12:49h, 31 lokakuun Vastaa

  D-vitamiinia päivittäin isoina annoksina. Omat alhaiset veren d-vitamiini pitoisuudet nousivat oikieiin arvoihin ja pysyvät siellä.

 • Ella
  Posted at 16:54h, 31 lokakuun Vastaa

  Oon saanut apua ravintolisistä paljon, energiaa, palautumista, kynsien ja hiusten vahvistumista, ja ehkäpä itelle suurin juttu se, että koen voivani myös henkisesti paremmin. Uskon että jokainen tarvitsis niitä, ja hyötyis niistä jotenkin. En usko että saan ruuasta kaikkee mitä kroppa tarttee, vaikka kuin hyvin söis, joten siks koen ravintolisät oikeesti tosi tärkeinä tänäpäivänä. :-) Ja protskupatukat, nams, tosi hyviä kiireisille !

 • Jaana
  Posted at 18:15h, 31 lokakuun Vastaa

  Paljon urheilevana on magnesium ihan pakollinen ihan palautumisen kannalta, käytän muitakin nappeja mutta toi on se kaikista tärkein :)

 • Hanna
  Posted at 22:18h, 31 lokakuun Vastaa

  Varmaan ei lyhyesti tätä asiaa kommentoida, mut yritän. ”Kun uusi sivu olisi käännetty” elämänlaadusta monella saraa. :)

 • Talvi
  Posted at 15:59h, 01 marraskuun Vastaa

  Käytän lisäravinteita päivittäin. Jutun idea on säännöllinen käyttö. Ei sillon tällön ja sitä sun tätä. Olen saanut pelkästään hyviä kokemuksia. En sairastele enää niin paljoa, vatsa voi hyvin, virtaa riittää ja nukun hyvin. Suosittelen muitakin kokeileen!

 • Luiruliisa
  Posted at 16:06h, 01 marraskuun Vastaa

  Nelijä vuotta säännöllistä fitskujen käyttöä takana ja niin paljon positiivisia juttuja saanut näistä, että näitä iliman ei voi vaan olla ☺️

 • Liisa
  Posted at 22:21h, 01 marraskuun Vastaa

  Varmaan pitäisi käyttää säännöllisesti että saisi tulosta. En usko että ruuasta mitä syön saisin kaikki vitamiinit….

 • Sirli
  Posted at 14:19h, 02 marraskuun Vastaa

  Olen huomannut että mineraaleilla nukun paremmin! Ja vitamiineista olen saanut energian takaisin ja en ole niin usein kipeä 😊

 • Maiju
  Posted at 21:24h, 02 marraskuun Vastaa

  Magnesiumia käytän säännöllisesti koska töissä oon jalkojen päällä paljon. Pohjekrampit on loppuneet kokonaan, eikä tartte enää pelätä etukäteen yöllisiä ”suonenvetoja” :)

 • Anne
  Posted at 23:22h, 11 marraskuun Vastaa

  Sinkki on auttanu mulla ihoon, maitohappobakteeri ja C-vitamiini juurikin siihen ettei tuu kipeeks niin helposti. Kalsium kuuluu mulla myös päivittäin syötäväksi ihan lääkärin ehdotuksesta.

Post A Comment