ONKO LEIPÄ KIELLETTYJEN RUOKIEN LISTALLA?

[mittaustagi]

Olen mukana yhteistyössä Fazerin uudessa juuresleipä kampanjassa ja postaus on toteutettu yhteistyössä Fazerin kanssa. Olen tutkinut ja tehnyt lähempää tuttavuutta uutuusmakuun: Fazer Juuresleipä Kaura 100%, Bataatti & Linssiin ja päässyt ottamaan kantaa myös siihen, onko leipä kiellettyjen ruokien listalla, kun tavoitteena on elää terveellisesti ja treenata tavoitteellisesti.

16729409_10154340043700794_6740159353005625465_n 16730133_10154340043230794_6451319015814158321_n

Leipä koetaan usein epäterveelliseksi vaihtoehdoksi ja itse valmentajana saan usein lukea sekä kuunnella voivotteluja siitä, miten asiakkaat rakastavat leipää eivätkä millään haluaisi luopua tästä helposta ja nopeasta, sekä ennenkaikkea maukkaasta välipalavaihtoehdosta.

Leipiä on monenlaisia ja nyt päästäänkin siihen, mikä tekee leivästä sen ei niin suositellun vaihtoehdon? Mä olen sitä mieltä, että silloin kun leipä listattiin sinne vähemmän terveellisten ruokien listoille, ei silloin ollut vielä markkinoilla kovinkaan terveellisiä leipä vaihtoehtoja. Käsitys leivästä oli eri, sillä useimmat leivät oli valmistettu valkoisista jauhoista ja valikoimat pursuivat patongeista, ranskanleivistä, sämpylöistä sekä muista höttöhiilari- ja pullaleivistä.

Mun mielestä on mielettömän hienoa, että brandit ovat huomioineet ihmisten halun tehdä terveellisempiä valintoja ja luoneet vaihtoehtoja myös niille, jotka rakastavat leipää, mutta haluavat elää terveellisemmin.

16684199_10154340043225794_3735549742838502922_n

Fazer Juuresleipä on aivan uudenlainen leipä, jossa yli kolmas osa jauhoista on korvattu kasviksilla. Kasviksina on käytetty trendikkäitä ja terveellisiä linssejä sekä maukasta bataattia, mikä tekee leivän mausta aavistuksen verran makean, vaikka siinä ei olekaan lainkaan lisättyä sokeria. Leipä on myös näin ollen paljon ravinteikkaampi, kuin perinteinen jauhoihin tehty leipä. Lisäksi Fazer Juuresleipä Kaura 100%, Bataatti & Linssi on täysin lisäaineeton, maidoton sekä laktoositon. Leipä on merkitty kuluttajien valintoja helpottamaan tarkoitetulla Fazerin Parempi Leipä –symbolilla, jolla varustetut leivät ovat tutkitusti terveellinen valinta tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon.

Tässä tutustumassani bataatti & linssi vaihtoehdossa on myös luontaisesti korkea proteiinipitoisuus, joka saadaan viljasta, palkokasveista ja siemenistä. Leipä on leivottu Suomessa kotimaisesta viljasta ja viljana on käytetty kauraa, joka on suuressa nousussa ja erittäin suosittu raaka-aine. Peronsal Trainerina kiinnitän juurikin viljoihin paljon huomiota ja niillä on suuri merkitys omissa valinnoissani. Aamupuuroni koostuu aina kaurahiutaleista, joten väittäisin, että tässä olisi aika kova kilpailija perinteistä aamupuuroa haastamaan kaikille leipä faneille! 

Kun tekee oikeita valintoja, niin leivästähän ei tee epäterveellistä itse leipä, vaan myös sillä on paljon merkitystä mitä leivän lisukkeiksi valitsee. Samalla tavalla kun puurosta saa ei-niin-terveellisen sokerilla, liiallisella rasvan määrällä sekä vaikkapa maitotuotteilla, niin myös leivässä tulee huomioida levitteiden sekä lisukkeiden laatu.

Tein hieman vertailuja kaurahiutaleen ja tämän tuotteen välillä. Perinteinen kaurahiutale sisältää seuraavanlaisen ravintosisällön:

100g kaurahiutaleita 370kcl/rasvaa 8 g/hiilihydraatteja 55g/ravintokuituja 11g/proteiinia 14g

kun taas juuresleipä sisältää:

100g juuresleipä 237kcl/rasva 5,3g/hiilihydraatteja 26g/ravintokuituja 9,4g/proteiinia 16g

Kun aamupalalla korvaisi kaurahiutaleet valkuaisten ja marjojen tai hedelmän kanssa tähän juuresleipään valkuaisten, kurkun, tomaatin ja salaatin kera sekä kylkeen vielä marjoja tai hedelmä, niin aika tasavertaisilla vastuksilla mentäisiin. Tällaisella aamupalalla saataisiin terveellinen ja monipuolinen kokonaisuus, joka sopii niin dieettaavalle, kuin terveellisiä vaihtoehtoja suosivalle ihmiselle. Toki omien tavotteiden ja kulutuksen mukaan pitää huomioida, että ravintoa on sopivasti sekä riittävästi. Valkuaisten sijaan voi valita kokonaisen kananmunan tai paistaa vaikkapa munakkaan leivän päälle.

16684121_10154340043200794_5838709250479403342_n-1

Terveellisten valintojen ammattilaisena voin hyvin näyttää vihreää valoa Fazerin bataatti ja linssi -juuresleivälle ja suositella sitä terveellisempänä vaihtoehtona leipien ystäville.

Kerro mulle, minkälaisen aamupala kokonaisuuden sä loihtisit ja mitä lisukkeita valitsisit, jos käyttäisit aamupalassasi Fazerin bataatti ja linssi – juuresleipää? Kaikkien kilpailuun osallistuvien kesken arvotaan Fazerin tuotepaketti. Osallistumisaikaa on 20.2 asti. Tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

 

 

 

Yhteistyössä Fazer


64 Comments
 • Riina Tuuri
  Posted at 16:50h, 13 helmikuun Vastaa

  Minulle bataatti leipä maistuisi ehdottomasti iltapalana, lohen ja avokadon kanssa. Hyviä rasvoja ja hiilareita!

 • Iida
  Posted at 17:04h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle ehdottomasti kalkkunaleikettä,avokadoa,tomaattia sekä salaatin lehtiä! Leivän kanssa nauttisin lasillisen appelsiini täysmehua sekä kahvia. Kuulostaa täydelliseltä aamupalalta rauhalliseen aamuun! Nam!

 • hilkka Kuula
  Posted at 17:08h, 13 helmikuun Vastaa

  Ei olet hyvin selvillä vesillä . Leipä on hyvää ja terveellistä kun syö nimen omaan kokojyväleipää. Me syödään fatserin puikulaa. Hyvää ei mitään vaaleata.🍞

 • Anne
  Posted at 18:00h, 13 helmikuun Vastaa

  Leivän päällä maistuisi avokadolevite, naudanleikkele, kurkkua ja punaista paprikaa! Herkkua 😛 Täytynee kyl kokeilla tuota bataattijuuresleipää.

 • mariiy
  Posted at 18:28h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin juuresleivän päälle paistetun kananmunan, kalkkunaleikkelettä sekä kurkkua ja tomaattia :)

 • S
  Posted at 18:36h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle juustoa, kalkkunaleikettä, salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa :) kylkeen joku ihana raikas smoothie! täytyy laittaa testiin!

 • Inka V
  Posted at 18:55h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle avokadoa ja tomaattia ja kylkeen voisi paistaa vielä vaikka kananmunan :)

 • Mariem
  Posted at 19:17h, 13 helmikuun Vastaa

  Leivästä vois tehdä hampparin paahtamalla puoliskot, väliin avokadotahnaa, reippaasti vihanneksia (pinaatti, paprika, kurkku esim), suolaisuutta tuomaan lohi/leikkele/kikhernepihvi. Nam, tuli nälkä!

 • Jenna
  Posted at 19:41h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin avokadoa ja tomaattia ja lisäksi tekisin vihersmoothien!

 • Ansku
  Posted at 19:46h, 13 helmikuun Vastaa

  Leivän päälle juustosiivun, kurkkua, paprikaa ja salaatinlehden. Lisäksi vihreää teetä ja keitetty kananmuna. Nam!

 • Heidi
  Posted at 20:27h, 13 helmikuun Vastaa

  Mä oon vannoutunu kaurapuuron syöjä, mutta bataattia rakastavana voisin tota kokeilla juurikin koska se on kaurasta. Leivän kyljessä menis keitettyjä valkuaisia ja keivän päällä vähärasvaista leikettä, juustoa ja kasviksia, eli salaattia ja kurkkua.

 • Satulili
  Posted at 20:35h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin juuresleivän päälle paistettua kananmunaa, avokadoa levitteeksi ja paprikaa vielä päälle.

 • Emilia
  Posted at 20:42h, 13 helmikuun Vastaa

  Paistaisin leivän päälle kaksi kananmunaa ja laittaisin kasviksia, lisäksi hedelmä tai marjoja :)

 • Henna
  Posted at 20:51h, 13 helmikuun Vastaa

  Ostin tätä juuri tänään ensimmäisen kerran ja Ai että on hyvää. Meiän 1,5v taaperoki tykkäsi tästä! Laitoin päälle tuorejuustolevitettä, kalkkunaleikettä, kurkkua ja paprikaa. Taapero söi ihan ilman päällisiä että kelpaa vaikka sellaisenaan kun pieni ei vielä ymmärrä vaatia suuria :)

 • Emppu
  Posted at 21:04h, 13 helmikuun Vastaa

  Kiitos postauksesta, itse olen juuresleipien fani mutta olenkin miettinyt juuri miten ne sopivat tiukempaan treenaavan ruokavalioon!

  Täydellinen aamupala olisi juuresleipä, jonka päälle murskattua avokadoa, paistettu kananmuna ja mausteita. Rinnalle chia-puuro marjoilla tai proteiinismoothie, ja tottakai iso kahvi. :)

 • Emilia
  Posted at 21:04h, 13 helmikuun Vastaa

  Koska en käytä margariinia/voita, niin rasvana leivän päällä olisi varmaan joko kookosöljy tai avokadoa. Proteiinia toisi kylmäsavulohi. Päällä myös salaattia, tomaattia tai kurkkua ja jotain yrttiä esim. ruohosipuli😋

 • Jaana
  Posted at 21:12h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin avokadoa ja keitettyä kananmunaa ja ehkä vähän kesoa päälle, nami!

 • Smiley
  Posted at 21:30h, 13 helmikuun Vastaa

  Paahtaisin leivän ja muussaisin siihen päälle avokadoa, ripaus suolaa ja vähän sitruuna- tai limemehua päälle, nam! Tai sitten vegaanista voita/margariinia, vegejuustoo ja suolakurkkua, ihan paras kombo. Taaai sit margariinia, vegaanista leikkelettä ja kunnolla tuorekasviksia päälle, eli salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa, ehkä pari ohutta siivua punasipulia.

  Kylkeen jotain hedelmää ja iiiso lasillinen kylmää vettä. :)

 • Karo
  Posted at 21:36h, 13 helmikuun Vastaa

  Juuresleivän päälle paistasin munakkaan ja lisäksi kalkkunaleikettä, salaattia, kurkkua ja tomaattia :)

 • elppu
  Posted at 22:02h, 13 helmikuun Vastaa

  Päälle juustoa ja salaattia, lisänä joku marjasmoothie ja teetä :) Kyllä lähtisi aamu käyntiin!

 • Ella
  Posted at 22:13h, 13 helmikuun Vastaa

  Olen suuren suuri bataatti fani, joten tämä leipä maistuisi varmasti! Päälle vain avokadoa, suolaa ja keitetty kananmuna!

 • rebekka
  Posted at 22:17h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle paistettua kananmunaa ja kinkkua :P

 • Jonnaajon
  Posted at 22:56h, 13 helmikuun Vastaa

  Olikin aivan pakko ostaa tätä tänään testiin ja on kyllä maukasta. Aamupalana tätä nauttisin niin, että söisin 2 kokonaista leipää. Toisen päällä avokadoa levitteenä ja päällä kylmäsavulohensiivuja, kurkkua, paprikaa ja romainesalaattia. Toisen leivän päälle laittaisin joko maapähkinävoita/ohuen kerroksen voita ja ohuita pakastetun banaanin siivuja. Slurps.

  Kylkeen ehkä joku kevyesti proteiinilla höystetty smoothie ja kahvi tai tee :)

 • Tiia
  Posted at 23:00h, 13 helmikuun Vastaa

  Leivänpäälle avokado”mössöä”, savulohta ja tomaattia. Juomana itse puristettu appelsiinimehu. Lisäksi maitorahkaa tai maustamatonta jugurttia kuningatarmarjoilla – päälle pieni liraus hunajaa.

 • Sonja
  Posted at 23:15h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle kalkkunaleikettä kurkkua avokadoa ja munakkaan

 • Iida
  Posted at 23:43h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle avokadoa, kalkkunaleikettä, valkuaisista pienen maistuvan munakkaan sekä kasviksia!

 • Hanna
  Posted at 23:44h, 13 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivälle voi/kasvisöljyseosta, vegejuustoa, salaattia ja tomaattia tai sitten paahtaisin leivän ja levittäisin sille omatekoista nutellaa.

 • Ellakoo
  Posted at 04:25h, 14 helmikuun Vastaa

  Laittaisin Fazerin juuresleivän päälle avokadoa, pinaattia, tomaattia, paprikaa ja koristeeksi korianteria tai basilikaa, ja päälle puristaisin vielä sitruunan mehua. Nami! Vesi herahtaa jo kielelle. Varmasti maistuva leipä myös, jos tekis jonkinlaisen burgerin, johon tulisi esim ilmakuivattua kinkkua tai kananmunaa. :-)

 • jiip
  Posted at 06:09h, 14 helmikuun Vastaa

  Päällysteet olisi kalkkunaleikkele, avokado, salaatti ja kurkku tai sitten avokadoa ja lämminsavulohta!

 • sofia
  Posted at 11:27h, 14 helmikuun Vastaa

  Laittaisin päälle avokadoa, tomaattia ja pippuria :)

 • Reetta
  Posted at 11:40h, 14 helmikuun Vastaa

  Leivän päälle sujautan usein levitettä, kalkkunaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Jos herkuksi menee niin juustosiivu kruunuksi :)

 • Tytti Saloniemi
  Posted at 13:12h, 14 helmikuun Vastaa

  Kylmäsavulohi sopii täydellisesti bataatin kanssa. Myös keitetyt kananmunat toimivat juuston ja kinkun kera.

 • Karoliina
  Posted at 13:13h, 14 helmikuun Vastaa

  Leivän päälle laittaisin hummusta, hiukan murskattua valkosipulia ja jotain tuoretta kasvista esim. paprikaa. Pitää nälän pitkään poissa! :)

 • Ida
  Posted at 13:35h, 14 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän pälle levitettä, kalkkunaa, keitetyn kananmunan ja salaattia :)

 • Helmi
  Posted at 15:43h, 14 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle maapähkinä- tai mantelivoita, banaania ja kookoshiutaleita.. paras yhdistelmä ikinä!

 • sinitu
  Posted at 17:16h, 14 helmikuun Vastaa

  Reilusti pinaattia ja paprikaa! Ehkä myös muutaman siivun avokadoa :))

 • Anna
  Posted at 18:15h, 14 helmikuun Vastaa

  oivariinia, kinkkua, sinappia ja juustoa ;-)

 • Annina
  Posted at 18:36h, 14 helmikuun Vastaa

  Toisen leivän päälle laittaisin valkuaisista tehdyn munakkaan ja toisen päälle hummusta ja avokadoa ❤

 • Jemina
  Posted at 18:54h, 14 helmikuun Vastaa

  Mä laittaisin toiseen avocadoa ja tomaattia, herbamarea ja toiseen hummusta ja kurkkua, yrttimaustetta! <3

  Mun blogissa kans uutta postausta itsensä kuuntelemisesta! <3 :)
  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/02/sina-paatat.html

 • Henna
  Posted at 18:58h, 14 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivälleni levitettä, keitettyjä kananmunia, kalkkunaleikkelettä, salaatinlehtiä ja kurkkua. Seurana mustikoita ja punaherukoita maustamattoman jogurtin kera :)

 • P
  Posted at 23:48h, 14 helmikuun Vastaa

  Paahdettujen leipien päälle laittaisin tuorejuustoa, sulatejuustoviipaleen, paistettua kananmunaa, salaattia, kurkkua ja paprikaa. Kaveriksi kaffea :)

 • Meliina
  Posted at 07:38h, 15 helmikuun Vastaa

  Nam! Laittaisin leipien päälle avokadoa, kananmunaa sekä kasviksia, esimerkiksi salaattia ja tomaattia tai paprikaa. Olen nyt rakastunut myös itsetehtyyn hummukseen, joka myös sopisi superhyvin leivän päälle!

 • mariannemilia
  Posted at 08:00h, 15 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle kalkkunaa, kurkkua, salaattia ja paprikaa. Juomaksi sodastreamia ihan vaan vedestä tehtynä :)

 • manna
  Posted at 09:36h, 15 helmikuun Vastaa

  Paahdettu leipä jonka päälle paistettu muna jossa on paprikaa

 • linda
  Posted at 11:32h, 15 helmikuun Vastaa

  hei, olisin mielenkiinnosta kysynyt minkä vuoksi koet että puurosta tulee epäterveellinen aamupala jos sinne lisää maitotuotteita? :)

 • pimpelipom
  Posted at 14:23h, 15 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivälle avokadoa, tomaattisiivuja ja tuoretta basilikaa!

 • Miia
  Posted at 19:34h, 15 helmikuun Vastaa

  Tuo bataattilinssi kuulostaa niin herkulliselta! :) Laittaisin leivän päälle avokadoa, tomaattia sekä hieman mustapippuria ja herbamarea päälle, joka kruunaisi leivän maun. Kiva arvonta :)

 • Jenni
  Posted at 20:07h, 15 helmikuun Vastaa

  Raejuustoa, avocadoa sekä pirskaus limeä ja ripaus mustapippuria.

 • Tarja
  Posted at 20:40h, 15 helmikuun Vastaa

  Laittaisin hyvin perinteisen setin eli kalkkunaleikettä ja juustoa, toimii aina leivällä :)

 • Susanna
  Posted at 00:28h, 16 helmikuun Vastaa

  Bataattilinssileipä ja päälle tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. (:

 • Minttu-Maaria
  Posted at 10:30h, 16 helmikuun Vastaa

  Fazerin bataatti ja linssi juuesleivän tuunaisin avokadolla ja tomaatilla,sekä punasipulilla! Päälle ripottelisin hiukan suolaa ja mustapippuria :) Herkku aamiaisleivät nauttisin kahvin kanssa.

 • Minna
  Posted at 20:38h, 16 helmikuun Vastaa

  Avocadoa, sitruunapippuria ja keitetty kananmuna! Arkena kahvin kanssa, rauhallisina aamuina smoothien ja tuorepuristetun appelsiinimehun kera :)

 • Maarit
  Posted at 21:21h, 16 helmikuun Vastaa

  Paahtaisin tuon bataattileivän ja laittaisin voimakasta Koskenlaskijaa päälle ja nauttisin vihreän teen kera.

 • Ansku
  Posted at 11:47h, 17 helmikuun Vastaa

  Söisin leivän hummuksen tai avokadon kera, kananmunaa myös joko paistettuna tai keitettynä ja kasviksia. :)

 • Laura
  Posted at 17:44h, 17 helmikuun Vastaa

  Laittaisin leivän päälle avokadoa ja tomaattia :)

 • Ankku
  Posted at 19:18h, 18 helmikuun Vastaa

  Leivän päälle juustoa, kurkkua ja paprikaa, rinnalle keitetty kananmuna ja lasillinen itse tehtyä vihermehua.

 • Heidi
  Posted at 16:44h, 19 helmikuun Vastaa

  Leivän päälle kasaisin leikkelettä, salaattia, kurkkua ja keitettyä kananmunaa ripauksella suolaa, NAM!

 • Sari
  Posted at 19:26h, 19 helmikuun Vastaa

  Minulle leipä maistuu parhaiten aamulla. Juuresleivän päälle laittaisin salaattia, leikkelettä/juustoa, kylmäsavulohta ja avokadoa. Leivän kanssa nauttisin kupillisen luomukahvia. Nam!

 • Rantsu
  Posted at 19:41h, 19 helmikuun Vastaa

  Laittaisin päälle avokadoa viipaleina, joiden päälle reippaasti pippuria ja tähän päälle kalkkunaleikellettä ja kananmunan siivuja. Ai että!

 • Sara
  Posted at 23:11h, 19 helmikuun Vastaa

  Ei-fit unelma-aamupala olis paljon voita ja juustoa päälle ja mikroon hetkeksi.

  Todellinen aamupala olis keitetyn kananmunan tai kurkkusiivujen kanssa. Huippuhyvää sekin!

  Ja kuppi kahvia.

 • Romikatarina
  Posted at 15:27h, 20 helmikuun Vastaa

  En ole varmaan pariin vuoteen ostanut leipää paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta viimeksi kaupasta tarttui mukaan reissumiehen tosi tummaa, koska rakastan sen makua.. valitettavasti siinä on aika paljon sokeria, joten ensi kerralla tämä testiin! Päälle avokadoa ja graavilohta (:

 • Raita
  Posted at 15:34h, 21 helmikuun Vastaa

  Valkuaismunakas ja kalkkunaleikettä, kurkkua ja tomaattia päälle. Namiii! Tää leipä oiski hyvä vaihtoehto puurolle, jos ja kun haluaa vaihtelua.

 • Saara
  Posted at 13:41h, 27 helmikuun Vastaa

  Laittaisin kalkkunaleikettä, keitettyä kananmunaa ja avokadoa :)

 • Venla
  Posted at 14:10h, 14 maaliskuun Vastaa

  Avokadoa ja kalkkunaleikettä! Tai vaihtoehtoisesti perinteinen juusto-kinkku- kurkku voileipä.

Post A Comment