Alin paino lähes vuoteen, miksi?

Moikka puput!

En meinannut uskoa silmiäni kun tänään astuin puntarille. En ole painanut näin vähää varmaan pian vuoteen ja syy siihen on hyvin selvä, nimittäin uni ja ruokavalio.

En ole myöskään lähes kahteen vuoteen nukkunut näin paljoa mitä olen pian viikon ajan nukkunut, koska olen ollut kipeänä ja on ollut ns. lupa nukkua. Olin ke-la aikana valehtelematta yhteensä noin 10 tuntia hereillä, sillä unesta ei meinannut tulla loppua. Nukuin , nukuin ja nukuin. Ja annoin itseni nukkua.

Huomasin heti muutaman päivän jälkeen, että ompas pöhötys lähtenyt, vaikka heräsinkin aina ainoastaan syömään, joten en todellakaan ole ollut mitenkään vähällä ravinnolla. Puhtaalla kyllä, mutta en vähällä.

Mä en usko siihen, että nälkiinnyttämällä saadaan mitään hyvää aikaseksi ja mun omat asiakkaat aina saavatkin ihmetellä sitä, miten jo ekojen viikkojen aikana tippuu ensimmäiset kilot vauhdilla, vaikka ruoan runsas määrä onkin 90% ongelma, johon on totuteltava.

img_9756

On kaksi tapaa ”laihduttaa”/ pudottaa painoa: 

 1. Nälkiinnyttämällä kehoa, jolloin keho alkaa ensisijaisesti hajottamaan lihaksia energiaksi jättäen rasvasolut rauhaan (säästöliekille menevä keho suojelee ensisijaisesti aivojen toiminnalle välttämättömiä rasvoja) ja tuloksena on ns. skinny-fat kehonkoostumus: vaatteet päällä voi näyttää hyvältä ja nuorena vielä ehkä ilman vaatteitakin, mutta yli 20 vuotiaiden keho ei välttämättä näytä enää niin kauniilta nälkiinnyttämis dieetin jälkeen. Se ei kuitenkaan ole suurin hätä, vaan se, mitä tällainen nälkiinnyttäminen tekee aineenvaihdunnallesi ja mitäs sitten tapahtuu, kun haluatkin palata normaaliin ruokavalioon… Sillon alkavat suuremmat paino-ongelmat kun aineenvaihduntasi on häiriintynyt.
 2. Syömällä niin, että sun kehon aineenvaihdunta boostaantuu ja kulutus nousee. Kehon ei tarvitse syödä omia lihaksiaan ravinnoksi ja rasva-aineenvaihduntakin toimii. Tuloksena huomattavasti kauniimpi sekä terveempi lopputulos, eikä dieetiltä tarvitse välttämättä edes tulla ulos, jos DIEETIN sijaan opetteleekin syömään oikein. Jos kuitenkin lopputulokseen vaaditaan dieetti, on sieltä helpompaa tulla toimivan kehon kanssa ulos pikkuhiljaa kaloreja nostaen.

Aloin myös jo alkuviikosta tsekkaamaan ruokavalioni oikeasti kuntoon ja oikeastaan ainoa mitä tein, oli että karsin kaiken turhan pois. Olen aina puhtaalla ruokavaliolla, koska niin olen tottunut jo vuosia syömään, mutta kaikenlaista turhaa sieltä täältä tulee aina välillä syötyä.

Aina saa ihmetellä miten niinkin itsestäänselvät asiat tekevät niin suuren muutoksen niin nopeasti, kuin uni ja säännöllinen, puhdas ruokavalio. On aika hemmetin hyvä fiilis, sillä eilinen immuniteetti boost smoothie taisi tehdä tehtävänsä; olo on huomattavasti parempi ja tukkoisuus vähentynyt! Huomenna pääsee jo varmaan kuvaamaan ensimmäisiä uuden ohjelman uusia liikkeitä fitnet.fi sivuston liikepankkiin!

Jos haluut että laitetaan sunkin safkat kuntoon, niin laita mailia fit4ever@hotmail.fi ja kerro tavoitteistasi ja itsestäsi. Uusi ruokavalio maksaa vain 60e+ALV!

 


19 Comments
 • Johanna
  Posted at 10:32h, 08 marraskuun Vastaa

  Pakko korjata, että aivot kyllä käyttävät energiakseen glukoosia. :)

  • linda
   Posted at 10:44h, 08 marraskuun Vastaa

   Aivot koostuvat lähes 60% rasvoista ja tarvitsevat luonnollisesti ruokavaliosta suojakseen rasvoja. :) Mutta olet oikeassa, että lauseen voisi muotoilla paremmin!

 • Empukka
  Posted at 11:38h, 08 marraskuun Vastaa

  Paljonko se paino sitten oli aamuna, jos uskallat paljastaa?

  • Maiju
   Posted at 21:40h, 08 marraskuun Vastaa

   Muakin kiinnostais paljo se oli :D itellä tapahtu kans samannäköstä ”kuihtumista” kesän aikana

 • Janina
  Posted at 12:26h, 08 marraskuun Vastaa

  Hyvää asiaa olet kirjoittanut! :)
  Voisiko joskus aiheena avata leptiiniresistenssiä? Luin kaisa jaakkolan kirjaa ja siinä oli tästä jonkun verran asiaa, mutta olisi mielenkiintoista tietää lisää. Epäilen, että itselläni on ollut tuo laihaläski-ilmiö ennen ja nyt olisi tuota leptiiniresistenssiä.

  • linda
   Posted at 16:41h, 08 marraskuun Vastaa

   hyvin mielenkiintoinen aihe kyllä ja esimerkiksi BED- Bulimia häiriöistä kärsiville varmaan hyvinkin tuttu ongelma.

   • jan
    Posted at 09:48h, 13 marraskuun Vastaa

    Hei, en tahtoisi olla mielensäpahoittaja mutta :D Bed-bulimia? kaksi aivan eri sairautta. Kirjoitusasu antaa yhteen luokittavan kuvan.

    • linda
     Posted at 20:48h, 15 marraskuun Vastaa

     Moikka! Joo kaksi täysin eri syömishäiriötä, mutta molemmissa tämä ahmiminen ja kylläisyydentunteen häiriintyminen suuressa roolissa. Bulimiassa sitten vielä se väkisin tyhjentäminen ulostuslääkkeillä sekä oksentamisella saa varmasti damagea aikaan myös hormonitoiminnassa.

 • minä
  Posted at 15:23h, 08 marraskuun Vastaa

  Paljon se ALV tekee hintaa lisää? ei mitään hajua näistä

  • linda
   Posted at 15:24h, 08 marraskuun Vastaa

   Se on 24% :)

 • Annab
  Posted at 18:06h, 08 marraskuun Vastaa

  Tiedät varmaankin yrittäjänä, että sun pitää ilmoittaa kuluttaja-asiakkaille hinta arvonlisäveroineen. ”60e+ALV” ei käy.

  • linda
   Posted at 18:11h, 08 marraskuun Vastaa

   74,40 jos on epäselvää:)

   • Annab
    Posted at 20:53h, 08 marraskuun Vastaa

    Ei ole, osaan kyllä vallan hyvin prosenttilaskut. Lait ovat kuitenkin lakeja, ja niitä tulee noudattaa.

    • Essi
     Posted at 22:38h, 08 marraskuun Vastaa

     Ai vittu mikä mielensäpahottaja :D kaiken lisäks helvetin nokkavaa käytöstä :D Linda todella kauniisti korjasi virheensä ja ystävällisyyttään vielä laski alvin valmiiksi hintaan, niin tossako on sun tapa vastata :D hyi häpeä!

 • Maria
  Posted at 01:38h, 09 marraskuun Vastaa

  Muistan kun teit joskus postauksen aiheesta mutta kysyn kuitenkin nyt kun sivusit sitä. Mulla on ollut kesästä asti bulimia pahasti päällä ja ahmimis- ja paastoamiskaudet vuorotelleet niin että paino on vaihdellut 5kg:n sisällä ja kehonkoostumus muuttunut vähärasvaisesta Skinny Fat -suuntaan. Haluaisin alkaa syömään puhtaasti ja treeniä tukevasti, mutten uskalla koska pelkään lihovani entistä enemmän :/ onko mun aineenvaihdunta lopullisesti pilalla ja lihonko paljonkin ennenkuin paino taas tasoittuu ja kroppa toimii? Suren sitä miten paljon olen tehnyt hallaa keholleni ja haluaisin voida paremmin mutta pelko menee toiminnan edelle.

 • Anette
  Posted at 03:52h, 09 marraskuun Vastaa

  Ciao!
  Saanen lisätä tähän ”kaksi tapaa pudottaa painoa” nälkiinnyttäminen tai aineenvaihdunnan boostaaminen vielä yhden: paastoaminen, joka ei ihan osu kuvailemasi nälkiinnyttämisen piiriin. Oma mielipide on, että oikein hoidettuna sillä voi päästä jopa parhaaseen tulokseen myös kehonkoostumuksen kannalta ja aineenvaihdunnan hidastaminen boostaamisen sijaan säästää koko kroppaa myös kulumiselta ja ”vanhenemiselta”! Tiedän ettei ihan osu syömistä rakastavan ihmisen ajatusmaailmaan tai teidän firman formaattiin mutta suosittelen kyllä lukemaan kansainvälisiä tutkimuksia ja artikkeleja, ihan vaan uutena näkökulmana :) Vaikuttaa vähän hitaasti nousevalta trendiltä toisella puolella maapalloa!
  Muuten tosi hyviä ajatuksia ja vinkkejä jaettu tässä blogissa, pystyn samaistua moniin. Keep going girl!

 • Emilia
  Posted at 11:19h, 09 marraskuun Vastaa

  Voisit hei joskus kirjoittaa myös mielipiteesi ketoosidieetistä. Jotkut fitnesskisaajat menee myös sillä dieetillä ja ilmeisesti ihan onnistuneesti.

  Lasketko muuten dieetillä itse tai kun teet asiakkaille dieetille ruokaohjelmia niin vihannesten kaloreita ja makroja? Parsakaali, porkkana, tomaatti, salaatti, kurkku…? Vai saako niitä myös dieetillä syödä niin paljon kuin haluaa?

 • Sofia
  Posted at 22:31h, 09 marraskuun Vastaa

  Viikon pituisessa paastossa insuliinin määrä laskee (jotta glukoosi jäisi verenkiertoon eikä siirry soluihin) ja glukokortikoidien ja glukagonin määrä nousee. Lihasproteiinien, maksan entsyymien ja rs-kanavan entsyymien määrä laskee (n. 100g proteiinia –> 60g glukoosia).
  Yli viikon paastossa rasvahappoja käytetään pääasiallisesti glukoosin sijasta ja aivot alkavat käyttää glukoosin sijasta beta-hydroksibutyraattia (ketoaine, muodostetaan rasvahapoista). Ketoaineiden käyttö vähentää proteiinien pilkkomisen tarvetta. Tällöin lihaksia vielä säästetään, koska rasvassa on enemmän energiaa grammaa kohden kuin proteiinissa.
  Silloin, kun kyse on varsinaisesta nälkiintymisestä/nälkäkuolemasta, rasvavarastot ovat loppuneet ja glukoneogeneesi (glukoosin valmistus jostain muusta kuin hiilihydraatista) lihaksesta lisääntyy, mikä johtaa lihasmassan häviämiseen ja sydänlihaksen vaurioon.

 • -Marilyn
  Posted at 13:55h, 10 marraskuun Vastaa

  Olen saman huomannut. Kun kipeenä ja treenitaukoa tulee, paino laskee välillä jopa 3kg.
  Erityis kiitos myös sun valmennnukselle se on ollut ihan huippu, tosin jouduin puolet aerobisestä vähentää kun ei oikein ole rasvaa mitä polttaa.😊

Post A Comment