Music made me do it!

Mun on pitänyt kirjottaa tästä aiheesta jo viikon verran, mutta olenkin aina jäänyt tarinoimaan ihan muista aiheista! Olen ennenkin kertonut blogissani musiikkin positiivisista vaikutuksista treenien tehoon. Musiikin on todettu parantavan parhaimmillaan jopa 15% suorituskykyä, ja tutkijat kutsuvatatkin musiikin aiheuttamaa tilaa dissosiaatioksi, sillä musiikki vie huomion pois väsymyksestä. Minkälaista musiikkia kannattaa kuunnella milloinkin?

Tsekkaa mun soittolistat Spotifystä!

Tsekkaa mun soittolistat Spotifystä!

Jos haluat olla ketterä ja parantaa reaktiokykyäsi, kuuntele nopeatempoista musiikkia. Sen on tutkittu herkistävän reaktiokykyä ja näin ollen lisäävän ketteryyttä. Jos taas olet lähdössä pidemmälle lenkille, valitse soittolistalle musiikkia josta pidät ja johon uppoudut. Suosi kuitenkin temmoltaan suhteellisen nopeaa musiikkia, sillä se keventää askelta ja pitää rytmin kunnossa. Mä itse lataan lenkille aina uusimmat, tanssijalkaa vipattavat hitit, joihin on kiva uppoutua ja joista saan hyvää fiilistä!

Kuntopiireissä toimii mun mielestä saman tyyppinen musiikki, kuin esimerkiksi juoksemisessa. Oon kuitenkin itsekin huomannut, että päättäväisiä lyyrikoita sisältävät biisit saavat tehoa tekemiseen enemmän. Käytän kuntopiireissä kuitenkin huomattavasti pirteämpää ja menevämpää musiikkia, kuin esimerkiksi salitreenin aikana. Sillon ei naurata, vaan sillon laitan kaikista synkimmät, mutta kuitenkin dynamiikaltaan voimakasta musiikkia. Multa löytyy listalta esimerkiksi dead by aprilia, Bullet for my valentinea, Fort Minoria, Nirvanaa… Haen siis salitreeneihin jonkinalista adrenaliinia nostattavaa ja uhoavaa musiikkia, enkä mitään mukavaa, pirteää ja hauskaa hassuttelu musiikkia.

Tsekkaa mun soittolistat Spotifystä!

Tsekkaa mun soittolistat Spotifystä!

Tää aihe tuli mulle mieleen, kun en meinannut pysyä lainkaan pöksyissäni aamulenkin kanssa, koska olin edellisenä iltana ladannut ihan super hyviä biisejä mun soittolistalle! Lenkki sujuikin super freshisti ja iisisti hyvän musiikin ansioista, koska keskityin oikeastaan vain kokoajan niiden fiilistelyyn. Jos treenin aikana erehtyykin ajattelemaan sitä, kuinka ”paljon” on vielä matkaa tai sarjoja tehtävänä, voit olla varma, että väsymys iskee korvien väliin nopeampaa kuin se todellisuudessa tulisikaan.

Varsinkin nyt kun kesällä on kiva treenailla ulkona, niin muistakaahan ladata niihin soittolistoihin musiikkia joka saa teidät treenaamaan vieläkin kovempaa ja unohtamaan sen, että edes treenaatte! Käyttäkää musiikkia hyväksenne ja uppoutukaa siihen!

Music made me do it!

Music made me do it!

 

 


14 Comments
 • Elli
  Posted at 21:06h, 19 heinäkuun Vastaa

  kannattaa tsekata Beyoncen-6INCH tulet sinä ja sinun luonteesi mieleen siitä biisistä ;)

  • linda
   Posted at 21:17h, 19 heinäkuun Vastaa

   hahahah! :D

 • f
  Posted at 22:43h, 19 heinäkuun Vastaa

  Mulle sopii kyllä just päinvastainen neuvo juoksulenkille. Siis toki musiikkia johon uppoutuu, mutta tempoltaan rauhallisempaa.. Jos meinaa vähän pidempään kuin jotain 30 min juosta niin se ei onnistu, jos lähtee hyvän nopeatempoisen musiikin innoittaman vetämään heti vahingossa täysiä, ”että pysyy rytmissä” :D

 • Kata
  Posted at 13:57h, 20 heinäkuun Vastaa

  Pakko kommentoida nyt ja kertoa, että joka kerta kun selaan Bloglovinia ja katson keltä on tullut uusia postauksia, niin sun tekstit on pakko lukea joka kerta samantien läpi! Muut blogit saa odottaa iltaan, mut en malta odottaa sun blogin avaamista. Meillä on tosi samanlainen ajatusmaailma ja pystyn hyvin samaistumaan suhun, joten ehkä saan tätä kautta jotain vertaistukea? Hah.

  (Tän oli tarkoitus sit olla (omituinen) kehu, jos se ei välittyny!)

 • Anna
  Posted at 16:27h, 20 heinäkuun Vastaa

  Hei,
  Teetkö postausta treenibiiseistä :) Oot varmaan tehnyt jo aiemmin, mutta ne on niin hyviä, kun saa omaan playlistiin lisättyä jotain uutta :)

 • Emilia
  Posted at 21:06h, 22 heinäkuun Vastaa

  Paljonko naisen tulisi saada rasvaa vähintään DIEETILLÄ prosentuaalisesti koko kalorimäärästä tai vaihtoehtoisesti onko jotain grammamäärää per painokilo?

 • Essi
  Posted at 23:16h, 22 heinäkuun Vastaa

  Jep, salilla ainakin oma musa on ihan ehdoton! Hei mun on AIVAN pakko kysyä kun häiritsee, mikä tää ig tyyppi @samfordandsons tai jotain sinne päin on? 🙊 olin hänen ig-sivuillaan näkevinäni söpöilykuvia teistä? :) EN KYSY PAHALLA mutta sua aktiivisesti jo pitkään seuranneena pisti silmään 😁

 • ilari
  Posted at 16:00h, 11 lokakuun Vastaa

  juu ootko kokeillut koskaan jotain selalsta emotionaalista musiikki se taas luo kun meet ihmisten ja muiden lintujen ja katujen ja kujien ohitte selalsta rakkautta kaikkea kohtaan ja sä vaan meet hymileln vaik ei oo tehokkain treeni mut mielelle se tekee hyvää ja toimii ittellä kyl tosi hyvin :)

 • ilari
  Posted at 16:01h, 11 lokakuun Vastaa

  onks sulel koskaan käynny nii net on ollu joku hyvä biisi ja oot ollu via kkaupassa ja sit oot ruvennut tanssiin sen tahisa ja huoamnnut et oho missä sitä oltiinkaa :?

 • ilari
  Posted at 16:04h, 11 lokakuun Vastaa

  tietyllä peheemllä musiikilla kyl pääsee sellasen ihankun hyppisit hattaran päälä mut oikeesti sellane tunne siit tulee ja ei huomaakkan ja o kevyt :) itellä menee musa laidasta laitaan saaattaa olal joku jopa sellanen vähän surullisempi mut se taas luo sydämmeen selalsen omanlaisensa kauneuden siinä hetekssä kun kävelet noh tunteet pärisee

 • ilari
  Posted at 16:11h, 11 lokakuun Vastaa

  vittu tää kyl toimii kanssa
  https://www.youtube.com/watch?v=V4A0Qya23y0
  rage against mahchine oltiin korista elaamas ja vanha cd mankak messissä ja tää anto sellasen et vittu mä koht pysyt donkaan tonnne korille sellane liekki homam kyll

 • ilari
  Posted at 16:16h, 11 lokakuun Vastaa

  meneekö sulal koskaan vaik kellon ympäri kun etit uusia hlemii omilel tunteilles? siiss itte jää siihen koukkuun älillä ja sit kelailee nopiasti biisei edestä keskeltä ja taka ja etti et napsahtaako se hyvin omiin tunteisiin?

 • ilari
  Posted at 16:21h, 11 lokakuun Vastaa

  ku sanoit et digaat uhoovasta musiiksita jsut treenatessa niin mitäs meiltä tästä soundista?
  https://www.youtube.com/watch?v=mRzf07TcArc

 • ilari
  Posted at 16:25h, 11 lokakuun Vastaa

  https://www.youtube.com/watch?v=7xDQIwEjwmU
  dub fx muistan kun kuuntelin tota ekoi kertoi ja sit vedin filalrilla ja kun toi alko soimaanniin alko meenee ihan täysii ja tuntu et lieskat tulee suusta :D

Post A Comment