Pitäiskö tehdä jotain?

Tästä vähän kevyttä festari matka luettavaa tai viikonlopulle hyvä startti :D

Viimeaikoina on ollut hyvin paljon surullisia uutisia netissä, liittyen siihen miten paljon varsinkin mustia tapetaan julmasti poliisien johdosta jenkeissä. Pelkästään tämän vuoden aikana poliisi on tappanut 566 ihmistä jenkeissä. Viimevuonna poliisi tappoi 1146 ihmistä. Toki ongelmana ei ole pelkät poliisit, vaan myös se, että jenkit tappavat toisiaan mm. jengien sisällä. Pelkästään Chicagossa on ollut tänä vuonna jo 2038 ampuma-ase surmaa. Viimevuonna koko vuoden aikana tapauksia oli hieman alle 3000, joten uhrien lukumäärä on hyvää vauhtia nousussa.

Afganistanin sodassa on kuollut 2001-Nyt ajassa 2,349 jenkkiä, kun taas pelkästään Chicagossa on kuollut 2001-Nyt ajassa noin 9 403 ihmistä murhaan. Sairasta. Ja nämä on ainoastaan ase murhia.

Murhien lisäksi Jenkeissä ihmisistä on tehty business. Toisinsanoen orjuus on keksitty uudella tavalla. Tiesitkö, että niinkin arvostettu merkki, kuin Victorias Secret muiden yrityksen rinnalla teetti vielä hetki sitten alusvaatteensa vankiloissa toimivalla ”vapaakaupalla” , eli nykyaikaisella orjatyövoimalla. Mä olen itse sitä mieltä, että murhasta tuomittu rikollinen saakin tehdä vaikka koko loppuelämänsä ilmaista työtä, mutta ongelma onkin siinä, että jenkeissä tuomitaan järkyttävä määrä syyttömiä ihmisiä vankilaan, jotka sitten orjuutetaan, pahoinpidellään, raiskataan ja tuhotaan ihmisinä lopullisesti. Suurinosa näistä syyttömistä ihmisistä on mustia.

Jos joku on katsonut Orange Is New Black sarjaa, niin mun mielestä se sarja tuo esiin (tosin hyvin pehmeästi) sen, mitä vankiloissa oikeasti tapahtuu. Vankeja käytetään ilmaiseen työvoimaan, heitä pahoinpidellään, nöyryytetään ja raiskataan. Joko poliisien tai toisten vankien toimesta.

COaQcbSUAAEXkEX

Nyt tilanne on kärjistynyt niin pahaksi, että jenkeissä ollaan hyvin lähellä vanhaa kunnon sisällissotaa. Eilen Dallasissa järjestetyssä poliisiväkivallan vastaisessa mielenosoituksessa on puolestaan tapettu poliiseja. Uskon ja toivon, että asiaan ollaan tarttumassa vakavammin lähiaikoina, tai muuten seurauksena todellakin on täydellinen kaaos, koska ihmiset ovat varmasti tarpeeksi kyllästyneitä murhiin ja epäoikeudenmukaisuuteen.

Miten sitten Suomi? Miltä esimerkiksi Suomen talous näyttää tällä hetkellä? Suomen itsemurhaluvut ovat järkyttäviä ja meidän etsityimmät ”rikolliset” ovat kirjanpitorikollisia. Mä en syytä ketään, joka näkee yrityksessään sen verran potentiaalia, että vaihtavat yrityksensä pois Suomesta. Ei täällä ole mitään järkeä yrittää saatika menestyä, ellet halua joutua koko loppuelämäsi ahdinkoon verojen sekä kaikenmaailman maksujen kanssa, joita en itsekään vielä ymmärrä, vaikka olen ollut yrittäjä jo 4 vuotta sekä seurannut yrittämistä koko elämäni ajan perheen kautta.

Todella moni ei edes ymmärrä miten kallista yrittäminen on Suomessa ja silti siitäkin jaksetaan olla kateellisia ja kitistä. Must tää maa on hyvin kiteytetty siihen, kun suomalaisilta kysyttiin että mikä yrittämisessä ärsyttää & eniten vastauksia sai ”voiton tavoittelu”. Mun puolesta jokainen joka näkee valittamisen aihetta jonkun menestymisessä saa luvan kokeilla tehdä perässä. Vaatii aikamoista stressinsietokykyä ja pitkää pinnaa menestyä Suomessa. Menestyjät; nostan hattua ja ihailen!

Jos täällä ei tehdä pian jotain muutoksia verotuksiin ja yrittäjien tukemiseen, niin meillä on iso ongelma tulevaisuudessa, kun Suomesta lähtee yritykset pois. Sen seurauksena valtion tulot pienenevät ja työpaikat loppuvat. Mitäs sitten tehdään, kun ihmisillä ei ole enää töitä eikä valtiolla rahaa? Mun mielestä yrityksen ei ole Suomessa mitään järkeä edes palkata työntekijää, jos palvelu on mahdollista ulkoistaa. Sen lisäksi että yrittäminen ja työntekijän palkkaaminen on tehty Suomessa aivan helvetin kalliiksi, niin joka päivä törmää Facebookissa työntekijöiden rutinoihin sekä pomojen haukkumiseen, kun ei saatu juhannusviikonloppua vapaaksi tai kaikkia toivomiaan vuoroja. Ihmisillä ei ole mitään hajua siitä, miten onnekkaita he ovat, kun joku edes viitsii sut palkata. Sekin tulee kyllä tulevaisuudessa olemaan vieläkin harvinaisempaa, kun yhä useampi työ on mahdollista teettää roboteilla tai netissä. Ainoastaan ns. käsityö taidot ovat turvassa.

Mikä meitä ihmisiä vaivaa? Miksi me reagoidaan vasta kun tarpeeksi ihmisiä on tapettu tai kun maan talous kaatuu ja jonkinlainen kriisitilanne laukeaa?

Tällaisia kevyitä pikku ajatuksia tänään. Mä en varmasti ole ihan paras ihminen näistä avautumaan, sillä olen kartalla vain omien kokemuksieni verran, mutta ainakin olen puhunut. :D Ja puhuin ihan vaan siksi, että mikään ei ainakaan muutu sillä, että me istutaan sormi nenässä ja valitetaan suomalaiseen tapaan hiljaa itseksemme kunnes joku päivä havahdutaan siihen, että kaikki on liian myöhäistä.

Kaikesta huolimatta, kivaa viikonloppua <3

 


8 Comments
 • Essi
  Posted at 19:47h, 08 heinäkuun Vastaa

  Juuri näin. Itse oon vielä semmonen, että kun luen jonkun esim. raiskaus/isisin seksiorja-artikkelin, tekee mieli vain pelastaa ne kaikki naiset ja TYTÖT, mutta kun tietää ettei asialle mitään voi tehdä alkaa ahdistaa ihan mielettömästi. Toivottavasti ihmiset joskus vielä heräävät<3

 • Kaitsu
  Posted at 19:47h, 08 heinäkuun Vastaa

  ”Murhien lisäksi Jenkeissä ihmisistä on tehty business. Toisinsanoen orjuus on keksitty uudella tavalla. Tiesitkö, että niinkin arvostettu merkki, kuin Victorias secret muiden yrityksen rinnalla teetti vielä hetki sitten alusvaatteensa vankiloissa toimivalla ”vapaakaupalla” , eli nykyaikaisella orjatyövoimalla.”

  kyllä Suomessakin orjia on… Työkokeilu ja kuntouttava työ = http://tamapaiva.blogspot.fi/2016/07/miksi-palkata-ketaan-jos-saat.html

  Mut tää maailma on mätä

 • vera
  Posted at 23:48h, 08 heinäkuun Vastaa

  Ei tämä kotimaa kyllä viehätä,halu lähteä pois vahvistuu päivä päivältä.

 • Harri Tolu
  Posted at 23:10h, 09 heinäkuun Vastaa

  Tiesitkö että vaikka Yhdysvaltain väestöstä vaan 13% on mustia, niin ne tekee puolet Yhdysvaltojen henkirikoksista? Ja mustat on yliedustettuina niiden ihmisten joukossa, jotka ajautuu konfliktitilanteisiin virkavallan kanssa. Ei siis mikään ihme jos mustia kuolee eniten poliisin luoteihin.

  • linda
   Posted at 23:19h, 09 heinäkuun Vastaa

   Jep oon kyllä
   Sitä mieltä että suurilta osin ovat itse itsensä leimanneet mm jengien vuoksi , mutta kyllä varmasti kaikki sen tajuaa että liipasinsormi on aivan liian herkkä poliisilla ja ettei syyttömiä kuulu siitä rangaista…

 • Eevis
  Posted at 20:17h, 12 heinäkuun Vastaa

  Musta tässä tekstissä ei ollut oikein päätä eikä häntää. Tai siis hyviä pointteja oli, mutta kärjistettynä; mustien kuoleminen poliisien luoteihin Jenkeissä ja Suomen v-mäinen verotus eivät nyt vaan millään tavalla kohtaa 😁

  • linda
   Posted at 13:05h, 13 heinäkuun Vastaa

   Pointti oli se että ihmiset reagoi vasta kun talous kaatuu tai tarpeeksi ihmisiä kuolee (:

 • ilari
  Posted at 20:17h, 11 lokakuun Vastaa

  nojoo tai siis tuli mieleen tosta vankila hommasta et kyllähän siellä voiskin juuri maksaa ihan normi palkkaa ei tuu kusetuksen olo ja vittuntumis asteet voisi lievetä lisäksi voisi se kehittää heistä hyviä duunareita elämäänkin ja pysysi normi ihmisten mukana ja saisi omasta palkastaan maksettua oman istumisensa ja se säästäisi taas veronmaksajien rahoi. tietty jos kaikilel jos ei saa töitä niin asia on tietty eri?…
  no ja onhan täälläki nsitä orjutus tunnetta esi mne nolal työ sopimukset jossa pitäisi olla 15 minuutissako se oli en tarkkaan muista duunis tai tulee karenssia esim itä jso on jossain amrjamettässä? sehän luo jo stressii ja passivoittaa sitten kotiin?ja miten luoda lisää työpaikkoi mä oieeksti pääsin vast tohon alkuun mut scrolaltessa huoamsin ton yritäjä homman.

  pakko yöntää et oon puhunut tosta talous jutusta itte tosi paljon ja tää menee jos itellä silali ntositoks ja väsyttääkin. välillä jään jankkaus modeen kyl itte päälle :).

  noh siis eikös meidän kannattaisi yhdessä esim positaa ekaks vienti yrityksiltä verotus pois? kun ne tuotteet menee muualle mitä järkee niistä esim nostaa veroa?. mut sitten vois samalla pien yritt’jille antaa mahdollsiuuden kasvaatta yrityksen kassa virtaa siis pienten yritysten mitä järkeä niitä on ekoina vuosina järkee kuristaa hengiltä kun jos rauhassa saa kasvattaa siitä voi tulal jotain hulluakin ja uskaltaa ottaa tervesti enemmän riskei kun siit moaksta ei rankasta? sit parhaassa tapukseessa sen yrityksen kassa virta kasvaa ja voi palkkaa niit duunareita enempi. en itte tykkää esim mistään palkaktuista ja tällä tavalla taas voitaisiin win to win tilanteessa antaa kummalekin jotain ja työn tekijän palkakusta ei maksa veronmaksaja ?.

  sit antaa kadun kundeilel ja ladyille mahollsiuuden niihin duuneihin silalin et ne voi tulal sinen haatatteluun ilma papereita ja kun eikösniissä aastattlu tilanteissa juuri nää millanen tyyppi on kyseessä?. ja siis jok usellanen ohje et kun menee uuteen työpaikkaan se tykaveri sua opettaa ja sitkun se sut pätevöittää et osat tehä sitä hommaa kunnolla niin sitten saat parempaa palkka ase alku voisi olla niille pienmpi jotak tykkää vaihtelusta mut antaiis kaikilel taspuolisesti mahdollsiuuksia?.

  sit mitä tietty voisi tehdä myöskin jos kerran eläkepottikin karttuu niin ostaa kaikki isomamt raksa firmat ja antaa ne kämpät ilamsiks esim ekana eläkeläislle ja miksi periä sitten vuokraakaan kun kerran se lois säästö tuelvaisuudessa ja jättäisi eläkeläisllekin rahaa tuhlata ne lähi ympäristön pien yrityksiin ja mitä kaikkea onkaan? se raha jäisi keirtoon ja vois luoda niitä työapikkoi eka rysäys on tietty kallein mut ist se ottaa sen kiinni ?
  niin tai kun kerran maksetaan 1,7 milajrdia vuodessa verorahaa asumistukiin niin eikö niilla rahoilal olisi järkevämpi sitten sotaa taas ne vuokra talot ja antaa ne ilamsiksi ei tarvitsi koko aikaa maksaa ja tulisisäsätöä ja ne voisi sitten sijoittaa niihin uusin firmoihin ja tukea sitä nousua positiivisesti?.

  niin meitin omakotialoasumista ja kun itte aattelen et muutos tekee aina hyvää ja kierrättä asuin paikkaansa niin tulee sellanen hyvä fiilis eikä jumahda ja pysyy virrassa paremmin mukana ja kokee uusia asioita rauhallsiella tyylil.
  sit tuli ievel toi pankki asia et niinkuin noi yksityiset pankit tekee niin miksi ei sitten luoda oma pankkia laittaa sille joku 5 prossan talletus korko sijottaa koko budjetti siihen pari miljardii ruokaraaha ja kuudaudessa tienattu jotain 30 milajrdii ja sit sitten tehdään ja ostetaan koko maapallo ja siin se :)
  ja siis viellä tosta nuoriso asunnosta ja opiskelia vuokramaksuistajotka kulutta averonmaksajan pussii mut ist toiste päin sekin raha mitä noilel jäisi jäisi taas pienpanimoilel kun ksoteat illat ja ne jotka kuuluu ehkä siihen juttun kanssa ? ja pien yrityksii nvaatteisiin hyvään ja terveelliseen ruokaan joka sitten säästää niissä terveyskuluisakin?

Post A Comment