Syömishäiriöistä selvinneet

Kuinkakohan moni muistaa blogistani Wilman tarinan anoreksiaa vastaan? Tarinan voi lukea täältä: Wilman selvitymistarina anoreksiaa vastaan. Lyhyesti kerrattuna mulla ja Wilmalla on yhdistävä historia, nimittäin anoreksia ja olen itse toiminut Wilman tukena hänen matkallaan anoreksiaa vastaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Olen itse käynyt läpi kivisen tien syömishäiröitä vastaan ja sen jälkeen erityisesti sh:ista kärsivät nuoret ovat olleet mun sydämen lähellä ja olen mielelläni auttanut heitä paranemisprosessissa jos vain olen pystynyt. Wilma on käynyt pakkohoidosta asti kaikenlaisissa hoidoissa, mutta jokainen sairauden läpikäynyt varmasti tietää ettei syömishäiriöistä parannuta ennenkuin halu parantua lähtee itsestä.

Yleensä siihen tarvitaan sairauden vaarallisuuden tiedostaminen sekä jokin ulkopuolinen tekijä, kuten esikuva, inspiraatio tai joku joka saa sun olon prosessin aikana turvalliseksi, jokin johon voit luottaa. Parantumisprosessi voi olla varsinkin anorektikolle, jonka koko elämä määrittyy painon mukaan, maailman pelottavin prosessi. Varsinkin silloin tarvitaan esimerkkiä ja luottamusta sekä henkistä tukea ympärille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Itse pystyin toimimaan esimerkkinä parantumisesta Wilmalle sekä luomaan toivoa parantumiseen ja siihen, ettei ole mitään pelättävää. Olin luotettava avunlähde, sillä ymmärsin mitä Wilma käy läpi ja pystyin samaistumaan hänen tuskaansa; tiesin täsmälleen mitä hän tarkoitti ja miten pelottavalta paraneminen tuntui ajatuksena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mä oon niin onnellinen ja ylpeä Wilman puolesta. Tää mimmi on painanut pahimmillaan 30 kiloa ja on nyt terve, hyvinvoiva super fiksu ja kaunis ihminen sisältä sekä ulkoa. <3 Wilman blogia voi seurata täältä ja meidän haastattelu sekä tarinat julkaistaan kauneus & terveys lehdessä, elokuun numerossa.

IMG_0349

Mä oon onnistunut vilustumaan heti täällä Suomessa ja pienessä kuume-flunssassa meni tänään kuvaukset sateessa, mutta ei anneta sen lannistaa. Inkivääriä nassuun ja nyt lepäämään. Ihanaa viikonloppua kaikille <3


22 Comments
 • sinä nyt niin kaunis !
  Posted at 18:50h, 10 kesäkuun Vastaa

  WOW, että olet kauniissa kunnossa ; hehkut upeutta.

  • linda
   Posted at 14:24h, 11 kesäkuun Vastaa

   kiitos <3

 • Wilma Ruohisto
  Posted at 19:04h, 10 kesäkuun Vastaa

  Oot kyllä niin ihana ja huikee mimmi. ❤ Tästä eteenpäin 😘

  • linda
   Posted at 14:23h, 11 kesäkuun Vastaa

   kyllä vain <3

 • Outi
  Posted at 19:13h, 10 kesäkuun Vastaa

  Reilu vuosi sitten taistelin syömishäiriön kanssa, ja sain sulta silloin ihania tsemppiviestejä, kiitos niistä <3 Sen jälkeen on tapahtunut paljon, mutta ennen kaikkea olen saanut muodostettua terveen suhtautumisen ruokailuun. Nimim. Ylpeä jokaikisestä kurvista :)

  • linda
   Posted at 14:23h, 11 kesäkuun Vastaa

   Ihanaaa jos olet päässyt askeleita eteenpäin, aivan huippua <3

 • Ninna
  Posted at 19:42h, 10 kesäkuun Vastaa

  kaikki parantuneet ovat esikuvia ja antavat toivoa että paraneminen on mahdollista. monet eivät vaan uskalla tulla esiin mikä on harmi.

  • linda
   Posted at 14:23h, 11 kesäkuun Vastaa

   Kyllä:)

 • Justasking
  Posted at 12:57h, 11 kesäkuun Vastaa

  Huomenta Linda ja kiitos hyvästä blogistasi! Pakko kysyä, että mitä mieltä olet mama -nuudeleista ja erityisesti kananmakuisesta? Sopiiko se mielestäsi dieetillä olevalle? :) itse en pidä muista nuudeleista joten olen miettinyt jos niitä söisin aina joka annoksessa yhden pussin. Kiitos paljon jos jaksat vastata <3

  • linda
   Posted at 14:22h, 11 kesäkuun Vastaa

   Moikka!
   mä en suosittele noodeleita oikeastaan mihinkään aterialle, mielummin riisiä tai pastaa tai jopa riisikakkuja :)
   kiitos kommentista <3

 • Saara
  Posted at 13:00h, 11 kesäkuun Vastaa

  Tää postaus tuli kuin tilauksesta! Oon jo pitkään miettinyt, että olisi kiva saada lukea sun blogista, mitä kuuluu näille henkilöille, joille silloin aikoinaan teit treeniohjelman ja/tai ruokavalion. Toki oon seurannut myös Wilman blogia säännöllisesti, ja teidän molempien blogit onkin yhdet mun lemppareista!<3 Ja mitä vielä, tuleeko teistä juttua oikeasti K&T-lehdessä elokuussa?? Aivan mieletöntä! Kyseessä kun on mun suosikkilehti, oon ollut tilaaja jo monta vuotta. :) Linda ja Wilma, teidän blogit antaa niin paljon positiivista energiaa mulle, että suuri kiitos<3

  • linda
   Posted at 14:22h, 11 kesäkuun Vastaa

   Moikka, jessss huippua, tuli siis kuin tilauksesta <3
   Kiitos paljon itsellesi ihanasta kommentista!

 • SH
  Posted at 18:11h, 11 kesäkuun Vastaa

  Toivoisin todella paljon, että jossain voisi lukea tarinoita erilaisista syömishäiriöistä. Kiitos kuitenkin näistäkin tarinoista, mutta olisi hienoa lukea ihmisistä, jotka ovat päässeet yli esimerkiksi ahmimisesta tai muuten ajatuksista, joissa ruoka ja siihen liittyvä huono omatunto piinaavat mieltä. En itse ole laiha, olen 179 senttiä ja entinen kilpaurheilija ja urheilu-uran jälkeen jatkanut salilla käyntiä ja lenkkeilyä aktiivisesti, +-5 kertaa viikossa. Kotioloissa syön terveellisesti monipuolisesti ja tasaisesti enkä herkuttele kuin viikonloppuisin tai yhtenä päivänä viikossa, mutta välillä herkuttelu lähtee totaalisesti käsistä, jonka aikana saatan helposti syödä pussin sipsiä, pussin karkkia ja päälle vielä jäätelöä. Tunnen tästä tietysti todella huonoa omatuntoa, mutta tunnen myös kepeämmästä herkuttelusta huonoa omatuntoa. Nyt olen muuttanut työn perässä kesäksi ulkomaille, jolloin en ehdi päivittäisen kävelyn lisäksi (onneksi päivässä tulee käveltyä aina vähintään 6, hyvänä päivänä yli 10 km) harrastaa erityisemmin liikuntaa, koska työpäivät venyvät helposti yli 10 tuntisiksi ja pitkien matkojen takia päivät kokonaisuudessaan venyvät lähes 15 tuntisiksi. Kaukana kotoa syöminenkin muuttuu helposti, en kerkeä päivässä syödä muuta kuin aamupalan ja seuraavan kerran illalla, jolloin syön usein salaattia ja täällä on herkutellut nyt vähän yli kahden ensimmäisen viikon aikana hieman enemmän kuin normaalisti, 2-3 päivänä viikossa ja vaikka muuten energiaa saan huomattavasti vähemmän kuin kotona, tunnen tästäkin hirveän huonoa omatuntoa. Samanalaisista kokemuksista tulee harvoin luettua ja lukiessaan syömishäiriöistä, anoreksiasta ja bulimiasta, en koe samaistuvani niihin, mutta ruoka hallitsee elämääni välillä mielestäni siinä määrin, että en usko sen olevan ihan tervettä.

  Huh, tulipa avautuminen, alunperin piti vain tulla kiittämään kivasta ja iloa tuovasta blogista!

  • linda
   Posted at 23:35h, 13 kesäkuun Vastaa

   Sulla on siis ilmeisesti BED tyyppistä syömishäiriötä ? mulla on hyvällä ystävällä se, voisin joskus häntä haastatella!

 • Julia
  Posted at 21:54h, 11 kesäkuun Vastaa

  Arvostan ! On tärkeää , että olet tukena . Hieno juttu , hyvä Linda . Olet kaunis ulkoa ja sisältä päin .

  • linda
   Posted at 23:34h, 13 kesäkuun Vastaa

   kiitos paljon<3

 • Zenii
  Posted at 02:49h, 13 kesäkuun Vastaa

  Upeita ootte, hyvin kirjoitettu tärkeästä aiheesta 😍
  Itse sairastin anoreksiaa nelisen vuotta, painaen vähimmillään 29kg..
  Nyt tuo kaikki ollut jo pari vuotta takanapäin ja esikoista odotellaan syksyllä saapuvaksi, muhkeassa kunnossa ja äärimmäisen onnellisena <3

  • linda
   Posted at 23:34h, 13 kesäkuun Vastaa

   Herranjumala, 29 kg!! ihana kuulla että olet päässyt yli sairaudesta <3

 • Pinja
  Posted at 21:26h, 14 kesäkuun Vastaa

  Sun blogi on ollut tosi inspaava ja oot ollut mullekkin esikuvana!
  Itse sairastin vakavan anoreksian ja Wilman kanssa ollaan oltu samaa aikaa osastolla.
  Mulle pelastuksen toi liikunta ja harrastukset mm akrobatia, baletti ja kuntosalilla käynti. En voi kyllin hehkuttaa kuinka paljon ne ovat muo itseäni auttaneet! :)

  Jatkossakin seurailen sun blogia :)

  • linda
   Posted at 02:08h, 15 kesäkuun Vastaa

   Voi vitsi , ihanaa kuulla että olet selviytynyt ❤️ Mahtavaa !! Kaikkea hyvää sulle tulevaisuuteen ja tervetuloa lukemaan ❤️

 • Noorakaroliina
  Posted at 22:51h, 06 heinäkuun Vastaa

  Moi! Oon lukenut sun blogia pidemmän aikaa mut jossain vaiheessa jotenkin unohtu nyt kun katselin martina ja hengenpelastajia niin muistinkin taas kuinka paljon sun blogista tykkäsin, sulla on ihana blogi ja tää postaus erityisesti oli ihana lukea!❤ Itse olen ollut myös monenlaisissa hoidoissa anoreksian takia ja olen myös ollut pakkohoidossa. Nyt voin monen vuoden jälkeen paremmin kuin moneen vuoteen ja olen vihdoin taas kiinni elämässä. Ihanaa, että pidät syömishäiriöisten auttamista ja tukemista lähellä sydäntäsi! Olette molemmat vahvoja ja ihania sinä ja wilma!💕

  • linda
   Posted at 00:20h, 07 heinäkuun Vastaa

   Voi kiitos ihana <3 kaikkea hyvää !

Post A Comment