Museum of broken relationships.

Heippa murut!

Huh, nyt on taas kotiuduttu Suomeen hetkeksi ja vitsi täällä on ihana meininki. Ihmiset on niin iloisia ja hyvällä tuulella, ulkona on super fresh ja lämmin ilma, linnut laulaa ja kaikkialla on niin raikkaan vihreää!

13249920_1762660137280727_1309981592_n

Tultiin Sunnuntaina aamulla, joten eilinen meni aika unenpöpperössä ja matkustamisesta palautumisessa. Käytiin illalla hietsussa katsomassa auringonlaskua ja riehumassa JLON kanssa rannalla. Oli aivan mielettömän kaunis ilta.

13260109_10153607586240794_3055247158634683813_n

13166822_126529731094291_2107048103_n

Kävin tänään Viivillä STUDIO VMS:ssä tekemässä erään vitamiinicocktail hoidon silmänalusiin ja vitsi se on SUPER! Tulos on niin fresh saman tien. Hoidosta kerron pian lisää ihan omassa postauksessa.

Mua nauratti kun kävelin Viivin studiolle ja mua tuli vastaan ainakin viisi tuttua. Mulla on siis maximissaan noin kilometrin matka Viivin studiolle. Tuntui niin oudolta kun jatkuvasti kuului jostain päin katua että ”LINDA!!” ja iloisia naamoja tuli moikkaamaan. Niin ihanaa, ah, ihmisiä! Oon tottunut viimeisen puolen vuoden olemaan niin yksin ja tuntemattomien kanssa, että olen aivan unohtanut miten ihanaa on nähdä ystäviä ja miten suuri merkitys lähipiirillä ympärillä onkaan.

Nää on taas niitä asioita, joita pidämme helposti itsestään selvinä ja joista unohdamme olla kiitollisia päivittäin. Yleensä ne onkin ne yksinkertaisimmat asiat, jotka merkitsee eniten elämässä. <3

13167215_232112803822658_1219602494_n

Mun lemppari. Itku tuli. <3

Käytiin tänään Marren kanssa tsekkaamassa Helsingin kaupunginmuseossa Museum of broken relationships näyttely,  jossa on erilaisia ihmisten suhteisiin ja niihin liittyviin muistoihin liitettyjä esineitä, joihin jokaiseen sisältyy oma tarinansa. Suosittelen jokaiselle, oli todella voimakas ja koskettava kokemus. Todella moni pystyy varmasti samaistumaan tarinoihin liittyviin tunteisiin ja kuvoihin. Itku meinasi päästä kyllä hyvin monta kertaa ja olin kirjaimellisesti hiestä märkä sen jälkeen kun olin lukenut kaikki tekstit. Niin kovia tunteita tarinat herättivät. Huh! Mieletöntä.

Teki mieli lähinnä hiplata jokaista esinettä, sillä esineistä huokui todella voimakas energia. Olen kuitenkin niin energia-herkkis, etten uskalla lähteä edes koskemaan mihinkään noin voimakkaisiin tunteisiin liittyviin esineisiin, jotka eivät kuulu mulle.

Asia mikä mua ja Marrea puhututti tarinoiden jälkeen oli se, että yllättävän moni kuitenkin jää huonoisiin suhteisiin, yrittävät roikkua löysässä hirressä liian pitkään, jonka lopputulos on usein vain katkera ja vihaisa loppu, varsinkin kun jompi kumpi kokee tuhlanneensa aikaansa. Todella monen tarina loppui siihen, että on opittu rakastamaan itseään ja vasta sitten päästämään irti. Ihmisten tulisi nopeasti ottaa merkit vastaan ja lukea tilanteesta se, rakennetaanko parisuhteen sisällä elämää meille vai itselle. Suhdetta ei ole, jos vain jompikumpi elää yhteiselle elämälle ja toinen vain itselle. Mua vihastuttaa ja harmittaa ihmisten puolesta, jotka pelkäävät seisoa omilla jaloilla ja jotka unohtavat sen, että jokainen meistä ansaitsee tulla rakastetuksi samalla tavalla, kuin itse rakastaa muita.

13254169_10153607643395794_7959720291887863792_n

Yksi asia jäi todella häiritsemään. Joidenkin ihmisten totaalinen tilannetajuttomuus on uskomatonta. Keskellä museota seisoi noin 35-40 v mies ja nainen jotka keskustelivat kovaan ääneen mm. siitä, miten Seppo on todella aktiivinen facessa, muttei puhu sitten kuitenkaan livenä paljoakaan. Ihan oikeasti, museossa, pienessä intiimissä tilassa kymmenien ihmisten kanssa, jotka lähinnä kyynelehtivät koskettavista tarinoista, keskustellaan kovaan ääneen k-marketin ja alepan hintaeroista. Mun on todella vaikea keskittyä lukemiseen hälinässä ja kun tarinoita on noin 80 sivua, pienen kirjan verran, niin kyllä siinä vähän saa ponnistella, että jaksaa loppuun saakka keskittyä ja pysyä tunteessa mukana. Jouduin muutamat tekstit käymään monesti läpi uudestaan, koska en voinut keskittyä heidän keskustelun keskellä.

Ymmärrän asiaan kuuluvan, kuiskaavan kommentoimisen ystävän kanssa, joka ei häiritse muita, mutta noh… joo. Tilannetaju! :D

Onko kukaan muu lukijoistani käynyt näyttelyssä? Mikä oli sun lemppari, ja mitä olit näyttelystä mieltä?


21 Comments
 • vorni
  Posted at 07:35h, 17 toukokuun Vastaa

  Noni!
  Täällä mäkin aloin vollottaa aamukahvia juodessani tolle ”Tuhkaa filmikotelossa”. ;__;
  Saas nähdä kuinka herkillä sitä ollaan, jos käyn itse näyttelyssä.

  T. Toinen energiaherkkis

  • linda
   Posted at 12:30h, 17 toukokuun Vastaa

   Suosittelen, et oo ainut joka siellä vollottaa! :D

 • ihan sama
  Posted at 08:09h, 17 toukokuun Vastaa

  Asiastahan ne puhuivat kun analysoivat huolestuneina kaverinsa sosiaalisia konnektioita parisuhdetta käsittelevässä tilassa.

  Sinäkin saatoit loukata montaa miestä tai lepakkoa kulkiessasi kadulla antamatta vastakaikua heidän katseilleen ja ajatuksilleen parisuhteesta kanssasi. Vai miten mielestäsi ensireaktiot tulee muodostaa oikeaoppisesti?

  • linda
   Posted at 12:30h, 17 toukokuun Vastaa

   Hahahaa :D
   Mutta on eriasia olla moukkamainen ja väliinpitämätön muita ja yhteisiä normeja kohtaan kuin olla rehellinen omille viboille & olla vastaamatta kaikuun joka ei kosketa ;)

 • Tarza
  Posted at 10:37h, 17 toukokuun Vastaa

  Pitää käydä itsekin katsomassa tuo näyttely! Repesin tolle Seppo-jutulle :D Vaikka ei varmaan silloin ollutkaan hauskaa.

  http://www.lily.fi/blogit/stuff-about

  • linda
   Posted at 12:28h, 17 toukokuun Vastaa

   Käy ihmeessä ! Hahaa joo ei, mutta nyt naurattaa itseäkin :)

 • Outi Karita
  Posted at 12:42h, 17 toukokuun Vastaa

  Olisipa mielenkiintoinen käydä. Tiedätkö luinka kauan tuo näyttely on pystyssä?

  • linda
   Posted at 19:49h, 17 toukokuun Vastaa

   ei mitään hajua, oliskohan tossa eventissä tietoa?

 • Natte
  Posted at 16:24h, 17 toukokuun Vastaa

  Vähän pidempi reissu Suomessa?

  • linda
   Posted at 19:48h, 17 toukokuun Vastaa

   muutama viikko :)

 • Ankka
  Posted at 18:15h, 17 toukokuun Vastaa

  Oletko kauan suomessa? Tuleeko koira mukaan espanjaan? :)

  • linda
   Posted at 19:48h, 17 toukokuun Vastaa

   olen muutaman viikon ainakin :)

 • Tinttu
  Posted at 21:42h, 17 toukokuun Vastaa

  Mä kävin sunnuntaina ja kokemus jäi ehkä vähän vajaaksi koska paikalla oli niin paljon ihmisiä. Ihan törkee ruuhka siis. Mut mieleen jäi kyllä tuo filmipurkki. Musta se oli surullinen tarina sen takana. 💔 Mut joo kannatti 500 kilsan päästä mennä katsomaanukkumaan näyttely ja suosittelen.

 • Maria
  Posted at 07:28h, 18 toukokuun Vastaa

  Ootko eronnut? :/

 • Sofia
  Posted at 09:55h, 18 toukokuun Vastaa

  Moikka! valmennatko itse bikinifitness-kisaajia? 🙂
  täältä löytyis yks flikka, joka on nyt 2 vuotta miettinyt että haluis kisata bikini-fitneksessä ja nyt tullut siihen tulokseen, että mitä mä tässä enää mietin ja odottelen kun olen varma että tää on se mun juttu! takana on 12 vuotta kilpacheerleadingiä ja muutama vuosi salilla käynti eli lähtökohdat on kyllä hyvät vaikka itse sanonkin.
  En vaan oikein tiedä mistä kannattais lähteä etsimään itselle hyvää valmentajaa ja miten 😀

 • Anni
  Posted at 09:57h, 18 toukokuun Vastaa

  Ootko eronnut? :(

 • Miisa
  Posted at 14:06h, 18 toukokuun Vastaa

  Tuli ihan kylmät väreet runoista!

  Mä oon jo jonkun aikaa miettinyt, että kokeisilin FitNetiltä jotain ohjelmaa. Ongelma on, että en oikein tiedä mikä niistä sopisi minulle parhaiten.

  Mikä ohjelmista on paras vaihtoehto, kun haluaisin tiputtaa vähän kiloja ja kiinteytyä, mutta olen aika aloittelija salitreenissä, enkä ole nyt muutamaan vuoteen harrastanut kauheasti säännöllistä liikuntaa, eli kunto on aika huono.

 • ilari
  Posted at 16:36h, 12 lokakuun Vastaa

  noh mun unelmaha nyt o nettä kaikki tulsiivat onneliseksi ja rakkauden alasiksi silloinah ei olisi enään missään sortoakaan kun rakakudessa ei ole vihaa kenellekkään ja onneliset halauvat muillekin hyvää oli se hensitä tai sittten toat fittiä itte noista hengen asioista tykkään just jutella tai oikeestaan raksta nsitä ja eri ihmisten kaa juttelua toki sitten jos kokee liian syvästi esim netissä on hyvä jutelal nin et saa ne tunteet sillain tasaantumaan ku josksu hetkessä voi koeka tosi syvästikkin. ymmärsin ton jsut isllai net jsoet oel onneline siinä parisuhteessa niin ethän silloin anan silel tosiellekaan sitä ja se muuttu vain tavaksi olal ja elää ilman tunetta ja se taas on väärä roolimalli se valheessa elämine nmyös lapsilel jos taass hyvässä suhteessa se homam toimii näin yksinkertistetusti ja sit se nyttää hyvää mallai niille lapsilelkin aprisuhteista miten voi olla ja sit ei tuu sitä jatkuvaa kierettä enään tulevaisuudessa?.
  juu tietty aina jotkut muutokst jännittää ja pelottaa se on iha nnormaalia ainakin itellä välillä sit ne pitää käydä vaan läpitte ja taas on puhdas olo. toi hyppy kuva oli hyvin ajoitettu ja tykkäsin kyl kuvast :).

  noh ok yhtä ristiriitaa kysäisisin mut kun sanoit tossa videossa että oletko liian ura keskeinen ja sen takia mut sit taas toisaalta puhut kuinka sitä hyvää parisuhdetta rakenetaan ? eli tarkoittko tuo sitten sitä että ehkä ja työelämä tulee hyvin mukana balanssii muistaen? ku jotenkin oli pieni katko tossa et kaikki on hyvin saatoin vaa nkuvitella tietty? :)

 • ilari
  Posted at 16:38h, 12 lokakuun Vastaa

  ainii ja mielen harhojen selvittmäisest tykkään ja matkustelusta kylläkin ja tietty jos kova onnislel saa rakenettua teittyi tiloi missä sellasta välittävää menoa esim päihdekuntoutujilel jotain maatiloi missä voi tehdä itte tuotteensa j myyda niit vaikak toreilla ja saada selalsta hyvää kanssa käymistä muidenkin kaa aikaan ja tollasista proggiksita kyllä :)j a ideoimisesta ja enne kaikea fiiliksissä elämistä kun ne tuo itelle jo tosi paljon täyttöö sydämmeen

 • ilari
  Posted at 16:40h, 12 lokakuun Vastaa

  niin ja sisi jos on onnelisia kenenkään ei tarvitse tosita silloin alsitaa ja muita kurjuuttaa vaan haluaa hyvää heille

 • ilari
  Posted at 16:44h, 12 lokakuun Vastaa

  noh mussa on hidasta hämäläistä joka ei heti tajau vaikak mitä tarkoitat tai jä mietiin liiaksi tasapinottaa sit lapin nopeudella D:
  mut juu emmä alakisi ittekkän ouhun muista asiosita ellei siitä näyttelyssä oelvast jutusta tuu joku mieleen ja jso innostun ja alan selittääs nii nen varmaan kyl tajuakkaan et ääni on kohonnut sisi jos taphtuu niin :D

  ai sä tykkäät myös museoista kylhn niillä käy mut sillain ittekeseen eikä et on joku opas slittämäss ätääs se nasaretilainen nyt käveli ja niin ja pölö pölö ku nitte kuvittelee niin pääsee fiilikseen se luetteloimainen puhuminen taas vaan vie sitä fiilistä. varmasti itteki nsorrun leuttelointiin ei sillä :D

Post A Comment