Tappotarhoilta pelastetut koirat!

Heippa!

Olen ennenkin kertonut vierailleeni täällä Espanjassa löytökoirien tarhalla, jossa sydämeni särkyi niistä sadoista hylätyistä koirista. Olin kuitenkin iloinen nähdessäni, että koirista huolehditaan ja että niille etsitään aktiivisesti uusia koteja.

Emilia pyysi mua mukaansa eräälle koiratarhalle, jossa en ole ennen käynyt ja josta en ollut koskaan kuullutkaan. Emilia varoitteli, että tämä saattaa olla karu kokemus edellisiin tarhoihin verrattuna, sillä tarha johon menimme ei kuulunut kunnallisen avustuksen alle ja koirat joita tarhoilla on, ovat tappotarhoilta pelastettuja koiria.

Espanjassa on näitä koirien tappotarhoja, joihin viedään ns. toivottomat koirat ja johon mm. poliisit vievät koirat usein suoraan löydettyään ne kadulta. Esimerkiksi pitbullit ja amstaffit ovat rotuja, joita helposti pidetään toivottomina ja liian haastavina koirina uusiin koteihin. Näihin koiriin myös vaaditaan erillinen lisenssi, jotta saat omistaa kyseisen koirarodun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tarhalla on noin 100 koiraa ja jokainen näistä koirista on elossa ainoastaan siksi, että tarhan omistajalla on niin suuri sydän, että hän on omistanut koko elämänsä näiden pienien sielujen pelastamiseen ja hoitamiseen.

Tarhalla ei todellakaan mene hyvin, sillä koko homma pyörii ainoastaan ihmisten lahjoitusten ja naisen oman työn varassa.

Lahjoitimme Emilian kanssa tarhalle koiranruokaa ja oli todella positiivista huomata, että Espanjassa on onneksi todella halpaa koiranruokaa. Kympillä sai jo 20kg säkin huoltoasemalta, missä ruoka on varmasti vielä normaalia kalliimpaa. Suomessa ei taida saada alle 20e:lla muutamaa kiloa enempää. :D

Ruokinnan ja veden lisäksi koirat madotetaan, sirutetaan ja niille hankitaan passi. Jokaiseen koiraan menee noin 60e rahaa, jotta se voisi mahdollisesti löytää uuden kodin itselleen ja pysyisi terveenä.

Joillakin koirilla on myös ihottumia tai ne ovat loukkaantuneita tarhalle tullessaan, joten myös koirien kuntoon saamiseen menee omat kustannuksensa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tarhalla oli NIIN IHANIA koiria. Voi herranjumala mitä mussukoita. Jos eräällä pennulla ei olisi ollut kotia, olisin aivan varmasti ottanut sen mukaan. Yksikään koirista ei ollut agressiivinen, päin vastoin, koirien silmistä näkee miten paljon he haluaisivat jonkun joka rakastaisi ja antaisi kodin. Uskon että tällaisesta pelastetusta koirasta saa todella uskollisen ja ikuisesti kiitollisen ystävän, joten jos joku ihminen on vailla parasta ystävää, niin uuden pennun sijaan on myös hyvä harkita pennun tai jo aikuisen koiran pelastamista tällaisilta tarhoilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tarhalla koirat ovat hieman likaisia ja rähjäisiä, mutta kun jokainen saisi kunnon shampoo pesun ja turkin harjauksen, niin näistä hylätyistä raukoista kuoriutuisi aivan mielettömiä koiria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mun sydän särkyy siitä ajatuksesta että joku voi vain julmasti hylätä koiransa. Jos joku kiinnostuu paikasta, haluaa tehdä hyväntekeväisyyttä tai vinkata kaverille, niin seuraavista linkeistä pääset tarhan suomenkielisille facebook sivuille. Sivuilta löytyy mm. tilinumero johon voi lahjoittaa ja jokainen pienikin summa ja apu on todella tärkeä ja hyödyllinen!!

Kim on englantilainen, joten yhteydenpito tarhaan on helppoa.

Facebook – Kims animal rescue / Suomi

Kims animal rescue nettisivut

Koska kuvista on vaikea saada oikeasta meiningistä kunnon käsitystä, niin kuvasin teille pienen videon tarhalta.

 


13 Comments
 • mari
  Posted at 16:14h, 03 toukokuun Vastaa

  apua, miten kova ihmisen ”nälkä” heillä <3 Tyyliin minä täällä , rapsuta mua ! Kiltin näköistä porukkaa…sydämestä ottaa.

 • kiitos
  Posted at 18:18h, 03 toukokuun Vastaa

  Kiitos koirien puolesta että käytät julkisuuttasi näin positiivisella tavalla heidän hyväksi :) Arvostan suuresti!

  • Sara
   Posted at 19:58h, 03 toukokuun Vastaa

   Aivan samaa mieltä!
   Kiitos sinulle että teit tämän postauksen <3 en ollutkaan koskaan kuullut tästä tarhasta ja varmasti aion auttaa niin paljon kun kykenen.

 • essi
  Posted at 20:28h, 03 toukokuun Vastaa

  En löydä sanoja… sydän ihan pakahtuu halusta hakea nuo kaikki mussukat tuolta. Tälläisiä ihmisiä maailmaan tarvitaan <3 jos (ja kun ;D) joskus koiran ostan, harkitsen todellakin rescue-koiran tai vastaavan adoptoimista. Olen niin kiitollinen aidosti eläinrakkaille ihmisille <3

 • Mirzza
  Posted at 21:30h, 03 toukokuun Vastaa

  Ihania koiria!! Ja varsinkin siitä pomppivasta koirasta (joka siis pomppi omistajanaisen syliin) huomasi, että omistajanainen välittää koirista! Kauhea koirakuume tuli heti, ja kai se on pakko ostaa rescue yhdistykseltä koira, silloinkun ostan koiran <3

 • marika
  Posted at 07:11h, 04 toukokuun Vastaa

  mitä mieltä olet minun ruokavalion koostumuksesta:
  Treenaan intensiivisesti 4-5x vk ja kalorit n.2000-2200 hh 40-50% rasvat 25-20% ja proteiinit 20-25%. Hiilarit saan lähinnä kaurahiutaleista, riisistä, ruisleivästä, omenasta ja palautusjuomasta. Mulla treeni kulkee tosi hyvin ja voimat kasvaa, mutta kuulen juttuja, että muut syövät 150g/hh kun itse vetelen 200-250g per päivä! Painan n.53kg ja olen 170 pitkä. Paino on noussut tällä ”dieetillä” n. 2kg (3kuukaudessa, nyt painon nousu pysähtynyt ja paino heittelee max 500g per pv) ja olen tyytyväinen, että olen saanut lihaserottuvuutta, mutta silti mietin onko korkea hiilarimääräni väärin….Miltä energiajakauma sinusta kuulostaa?

 • Amaaaaaaaaaaaanda
  Posted at 09:32h, 04 toukokuun Vastaa

  Päivän itkut – check! <3 <3 <3

 • Henna
  Posted at 14:32h, 04 toukokuun Vastaa

  Oma koirani on juuri Kimin tarhalta, seuraan tiiviisti heidän elämää ja tutut koirat videolla sai kyllä itkun aikaan. Omani alkustressin jälkeen sulautui oikein yhteiskuntakelpoiseksi yksilöksi. En voi kuin suositella, mutta rescuen otto vaatii kyllä hiukan enemmän taustaa koirista ja ylipäätään kärsivällisyyttä. Rescuen koen olevan uskollisempi kuin esim. toisen koirani joka on perus rotukoira. Kiitollisuus paistaa silmissä ja luotto on ansaittava. Omat resurssit tuolta koiranottamiseen pitää olla tiedossa ja koira valittava tarkoin, vaikka niistä harvoin tiedetään paljon. Ja VAIN luotettavan Eviraa noudattavan yhdistyksen kautta.

 • amsumamma
  Posted at 19:49h, 04 toukokuun Vastaa

  Eikäää! Itte omistan amstaffin enkä ikänään voisi kuvitella jättäväni sitä heitteille tai muuta kamalaa! Kunpa pääsis hoitaa ja auttamaan noita pieniä tuonne :( sydän särkyy…

 • Kirsi
  Posted at 20:40h, 04 toukokuun Vastaa

  Halun heti alkuun sanoo että haluan vaan ihan hyvällä nostaa asian esille, rakentavassa mielessä. On hieno asia että nostit tämän asian esille, mutta miksi juuri koirat on tärkeämpiä eläimiä pelastaa kuin muut eläimet? Käsittääkseni syöt lihaa ja eläintuotteita? Hyväksyt sen että eläintalouden eläimet syntyy tänne suoraan kuolemaan ihmisten takia. Olisi kiva kuulla sun näkökulma asiaan?
  https://m.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4

  • einekso
   Posted at 22:48h, 05 toukokuun Vastaa

   Sanotaan, että sika on yhtä älykäs kuin 4-vuotias lapsi. Mikä sitten erottaa sen, että syön mieluummin possua kuin ihmislasta? 4-vuotias lapsi kehittyy vielä erittäin älykkääksi, possu ei, se nimittäin jää sille 4-vuotiaan tasolle.
   Onhan tää myös kulttuuri- ja tottumiskysymys, mutta en silti nää huonona eläintenpitoa. Suomessa eläimillä on kuitenki pääosin erittäin hyvät olot, jopa paremmat kuin muualla Euroopassa! Tästä esimerkkinä se, että muualla Euroopassa sioilta poikkaistaan saparo (ehkäistään näin hännänpurentaa), kun taas Suomessa niin ei tehdä, sillä siat eivät ole stressaantuneita, eikä näin ollen syö toistensa häntiä.
   Ja toisaalta.. mikä on luonnollista ja mikä ei? Kuolema on luonnollista, ja se on myös paljon ”nopeampi” teurastamoissa, kuin mitä yleensä luonnossa, kun toinen eläin raatelee toista tai hyökkää kurkkuun. Kaikki on niin suhteellista.
   Tässä mukava video Suomesta, jossa ei näy minkäänlaista tuotantoeläinten kärsimystä. :)
   https://www.youtube.com/watch?v=Ngrxa0RM2sY

   • Kirsi
    Posted at 21:52h, 07 toukokuun Vastaa

    Luonnollista on kun toinen laji omin jaloin/siivin ym saa kiinni saaliinsa, vaikka saalis joutuisi kitumaan on se osa luontoa. Saatko itse kiinni lehmän ja tapettua sen omin voimin ilman apuvälineitä ja sitten syöt sen siinä paikassa ilman kypsennystä ja elinten valikointia? Jos asia on näin niin asia ok. Ihminenhän on biologisesti kasvissyöjä http://michaelbluejay.com/veg/natural.html

    Onko eettisesti oikein että me älykläämmät lajit syömme ja päätämme toisten puolesta? Ja onko oikein hyväksyä karjatalous ym jos voi todistaa että 1000 lehmää voi hyvin 10 huonosti kohdeltua kohti? Missään maassa ei esimerkiksi lehmät saa noudattaa omaa luonnollista äidinvaistoaan vaan vasikat viedään pois heidän luotaan, mikä on eläinten kaltoinkohtelua. Miksi et syö 4 vuotiaita lapsia tai vakavasti vammaisia? https://www.down-syndrome.org/reports/281/

    Ja alkuperäiseen kysymykseen siitä miksi juuri koirat on tärkeämpiä kuin muut, vaikka ymmärrän että tietty miksi ne herättävät myötötuntoa enemmän, itsellänikin kun on lemmikinä koira. Joka tapauksessa siat ovat koiria älykkäämpiä http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3122303/Move-Lassie-IQ-tests-reveal-pigs-outsmart-dogs-chimpanzees.html
    Itse olen vuosikausia syönyt lihaa ja jotenkin vasta hetki sitten havahduin siihen että miksi näin ja halusin nostaa asiasta keskustelua. Tiedän että asia nostaa puolustusreaktion monilla pystyyn, mutta itse haluan läpi elämän oppia, kehittää ja kyseenalaistaa itseäni ja päätöksiäni ja tuskin kennellekään siitä haittaa on.

 • ilari
  Posted at 17:15h, 12 lokakuun Vastaa

  oliks toi eka koira rauhalline muistakko via miten käyttäytyi kun jos tota silmää vaan kattelee niin joo?.
  tolal tosiella näytti olevan hivenen suruu ja pekoo silmissään kolamnnest avaikee sanoo?

Post A Comment