FIT MODEL – IFBB! Hyvä vai huono juttu?

Ciao!

IFBB on lanseerannut uuden kategorian, Fit Model Women ja Fit Model Men. Lukasin tuossa nopeasti säännöt ja infot siitä mitä kategoriassa haetaan ja lyhyesti tiivistettynä siinä etsitään  kaunista urheilullinen fysiikka, sekä kokonaisuutta.

Kasvot, hiukset, meikki ja esiintyminen ovat isossa osassa tässä kategoriassa. Selluliittia ei saa olla, mutta ei myöskään liikaa lihasmassaa, eikä liikaa kireyttä.

Luulen että tällainen kategoria on otettu mukaan, koska selkeästi bikini on menossa kovemmalle tasolle; tytöt ovat lihaksikkaampia sekä kireämpiä joka vuosi.

En ole varma, mutta muistelisin kuulleeni joskus, että bikini fitness kategoria on tullut fitness lavoille alunperin ns. väliviihteenä, jolloin urheilulliset naiset ovat tehneet bikinikierroksia. Ennen bikini oli PALJON pehmeämpää ja lihattomampaa. Tottakai laji kehittyy ja taso kovenee. Se on vain hieno juttu, tosin se tuo myös varmasti monille paineita kehittyä kehityksen mukana ja pärjätäkseen kehityksen tulee olla maksimaalista, jotta pysyy tason mukana jos tavoittelee kärkisijoja. Tämä taas saattaa lisätä dopingin käyttöä bikinissä ja käsittääkseni peptidit, joiden käyttö mahdollisesti yleistyy lajissa, eivät näy edes pissatesteissä, joten sinällään en ihmettele että dopingin käyttö houkuttelee monia.

12407251_437477973123445_201884019_n

Uusi kategoria sai mulle ensin hieman ristiriitaisia fiiliksiä; onko iltapukukierros enää kilpaurheilussa oleellista? Meneekö tämä nyt hieman erikoiseksi, liian missimäiseksi? Hetken asiaa miettineenä tulin siihen tulokseen kuitenkin, että mun mielestä kategoria on todella hyvä uudistus naisille ja miehille, joille urheilu on elämäntapa ja kisaaminen kiinnostaa, mutta äärimmäisyyksiin vietävä dieetti mietityttää. Siinä dieetti on varmasti terveys-ystävällisempi ja lempeämpi.

Mulla itsellä alkoi viime dieetillä hiukset putoilla päästä, hormonitasapaino meni aivan sekaisin (mikä näkyi mm. järkyttävässä yöhikoilussa, unettomuudessa, mielialoissa sekä ihon akneilussa) ja siinä on aina todella isot riskit. Varsinkin peräkkäin kisailussa saa olla todella tarkka ja elämäntilanne rauhallinen joka osa-alueella. Dieetti on kuin yksi työ, se vie arjesta osansa eikä sen rinnalla ole kovin suositeltavaa toteuttaa mitään muuta stressaavaa tai kuormittavaa elämänvaihetta, hektistä ja stressaavaa työtä tai stressaavia elämänmuutoksia. Nostan todella hattua yrittäjäihmisille sekä äideille, jotka selviytyvät kunnialla kisadieetistä. Itse en varmasti pystyisi lapsien kanssa dieettiä toteuttamaan, sen verran itsekkään ajanjakson dieetti vaatii ainakin minun kohdallani.

Tietenkin itselläni taustalla oli viime kisadieetin suhteen todella suuri shokki ja suru, joka oli varmasti suurimpia tekijöitä ylikuntoon ajatumisesta. Oli todella tyhmää edes lähteä kisaamaan niin rankassa elämäntilanteessa.

12439241_10153328981885794_789787223992619096_n

Mä oon päättänyt ottaa nyt 2016 vuoden kisalomaa. Kaksi vuotta on mennyt kokonaan kisoihin valmistuessa ja nyt on aika ottaa rauhassa narut takaisin käsiin, KEHITTYÄ ja omistautua duunille. 2017 vuosi tulee olemaan mun seuraava kisavuosi ja aijon tuoda parhaimman version itsestäni lavalle.

Mielenkiinnolla odotan ensimmäisiä Fit Model kisoja! Mitä mieltä te ootte uusista kategorioista?

Huomenna mennään Nikon kanssa DYGymin avajaisiin ja Lauantaina päästään sinne treenaamaan ekaa kertaa!  Lupaan ottaa paljon kuvia avajaisista ja salista. :) Lauantai yönä lennän takaisin Suomeen ja pääsen tekemään samalla ensimmäisen lentokummi tempaukseni, kun tuon mukanani muutaman vuoden ikäisen netitokaisen, Vane- hauvan uuteen kotiin. Olen todella innoissani että pääsen auttamaan edes jotenkin näitä kodittomia ja hylättyjä Rescue koiria. <3

 


10 Comments
 • Jaana
  Posted at 05:43h, 15 tammikuun Vastaa

  Minä en ole ainakaan juuri nyt kovin innoissani Fit Model -sarjasta.. Minusta aletaan kuitenkin menemään nyt vähän liian missimäisyyksiin, eikö näitä kaikenmaailman kansikuvamalli- ja turun kaunein -kisoja kärjistetysti oo jo ihan tarpeeksi? :D

  En siis kärkkäydestäni huolimatta tarkoita ilkeillä, tuntuu vain hassulta että IFBB alkaa mennä myös vähän höttölinjalle.. Minun mielestäni siis.. Toisaalta, bikinifitnesstä pidettiin ensi alkuun myös vähän pilipalina, mutta uskoakseni biksukisaajatkin otetaan vakavasti (tai ainakin vähän vakavammin) nykyään – ei riitä enää pelkkä rasvattomuus vaan lihaa pitää olla <3

  Mutta kuten sinäkin, myös minäkin odotan innolla että mitähän uusi kategoria tuo mukanaan :)

  Pitää vielä sanoa, että hienoa kuinka kannat oman kortesi kekoon Rescue -koirien osalta <3 Sun sydän on kultaa ja ulkokuori kaunis, ihan sama mitä hatersit vaan kateellisena sulle sanoo ja ilkeilee! Älä usko niitä vaan pidä pää yhtä ylväästi pystyssä kuin tähänkin saakka <3 Kaikkea hyvää!

  • linda
   Posted at 14:09h, 15 tammikuun Vastaa

   Totta. Toi on vähän siinä ja siinä, että miten reagoisi; hyvät ja huonot puolet. :D Enemmänkin ehkä juurikin tässä urheilullisuuden puolesta, onko se enää ok että on iltapukukierros? Hmm.
   Ja kiitos paljon ihanasta palautteesta <3 kaikkea hyvää sullekkin:)

 • vieras
  Posted at 15:23h, 15 tammikuun Vastaa

  No ei ole kyllä urheilua.peukku alas.IFBB mukana tämmösessä enpä ois uskonu.juuri kun bikiniä on alettu mielestäni edes vähän pitämään jo urheiluna niin sitten tämmöstä kekkulointia mukaan😐

  • Oikeasti urheilija
   Posted at 17:13h, 15 tammikuun Vastaa

   No ei se bikinifitnesskään ole kilpaURHEILUA ;) eihän siellä lavalla tehdä muuta, kuin keimaillaan.. Eikä kisoihin valmistautuminenkaan ole kilpaURHEILUUN kuuluvaa, missä muussa urheilulajissa juodaan viiniä, jotta kisakunto paranisi? :D

   Samaa settiä tämä uusi sarja, kuin bikinifitnesskin.

   • V
    Posted at 20:19h, 16 tammikuun Vastaa

    Aika rajua yleistämistä, että juodaan viiniä. Jotkut joo, muttei todellakaan kaikki ;)

 • tiippa
  Posted at 18:38h, 15 tammikuun Vastaa

  Nyt kun bikini otetaan jo vakavammin ja se nähdään urheiluna, niin eiköhän liitto keksi uuden seksistisen lajin tilalle. Peukku alas. Eiköhän bikinien muuttuminen ole viesti siitä,, että naisetkin haluavat tuoda lavalle oikeasti urheilullisen ulkomuodon.

 • Jylia
  Posted at 00:03h, 16 tammikuun Vastaa

  Moikka! Olen välillä sivusilmällä blogiasi lukenut niin en nyt ole varma missä päin maailmaa olet, mutta näin eläinlääkäriopiskelijana koen tärkeäksi mainita erään epäditnessittömän seikan koskien rescuekoiria. Ensinnäkin ihanaa että ihmiset antaa kodin kodittomalle <3 etenkin pentutehtailun kasvaessa on hienoa että otetaan siltikin niitä kpdittomia eläimiä :) ihan vain tulevaisuuden kannalta on kuitenkin tärkeää, että jos koiralle sattuu joskus tulemaan jotain erikoista vaivaa niin muista mainita rescuetausta eläinlääkärille! Suomen ulkopuolella on niin monia eksoottisia ekäintauteja jotka voivat salakavalastikin kulkeutua eläinten mukana ja alkaa oirehtia vasta paljon myöhemmin, jolloin sitä ei välttämättä osata yhdistää kotimaahan eikä se eläinlääkärikään aina muista asiasta kysyä :) oon niin paljon alalla kuullut miten monet taudit olisi diagnosoitu ja hoidettu niin paljon helpommin kun omistaja olisi vain muistanut kertoa taustan. Eikä tarkoituksenani siis tosiaankaan ole leimata rescuekoiria mitenkään! Ei tautisiksi eikäitemkään muutenkaan, mutta ulkomailla nyt on vähän eri tautipaletti kuin täällä kotoSuomesss :) Nämä nyt vain ovat faktoja joita adoptio-omistaja ei välttis tule ajatelleeksi. Noh mutta, sainpa edes yhdelle koiranomistajalöe tämänkin tiedon välitettyä, anteeksi romaani :D paljon tsemppiä sulle välivuoteen! :)

 • Heidi
  Posted at 15:01h, 18 tammikuun Vastaa

  Hei kiitti tosta DYGym vinkistä, mullakin on nyt sinne kortti! :D Mä varmaan pyörin enemmän x-fit puolella, jotenkin tuntuu enemmän omalta noi crossfit puuhat kuitenkin.
  Huomasin että johonkin toiseen postaukseen oli kans joku suomalainen konnentoinu joka asuu Marbellassa, vois olla hauska järjestää joku miitinki, vaikka koirien kanssa biitsille? :D

  • linda
   Posted at 18:51h, 19 tammikuun Vastaa

   mahtavaa! todellakin kunhan tulen sinne takaisin! palaan 19.2 :)!

 • ilari
  Posted at 22:08h, 13 lokakuun Vastaa

  toi huulipuna näytti hyvälle :)

Post A Comment