Tavoitteena päihteetön arki

11.01.2016

Jassoo, se olis Maanantai ja ”dieetin” alku! Aamu alkoi palaverilla, Niko pakotti mut mukaan tapaamaan arkkitehtia ja nukahtelemaan penkille, kun en hirveesti arkkitehtuurista ymmärrä. Heh. Hymyilee vaan ja nyökyttelee :D

12507431_10153324798120794_8595468042804116155_n

Aamupalaksi söin hedelmiä ja marjoja sekä omeletin jossa oli sipulia, tomaattia ja tietenkin kananmunaa. Siihen päälle vielä iso kahvi niin volá, aamu käynnistetty terveellisellä ähkyllä. :D

12509690_10153324796910794_589066316646891254_nMähän vähän tuossa uutena vuotena lupailin jättää alkoholin elämästäni tänä vuonna. Mä en pysty lupaamaan, ettenkö joskus nauttisi lasin viiniä ruoan kanssa, sillä rakastan viiniä, mutta humalatilaan en haluaisi tai suunnitellusti aijo päätyä tänä vuonna. Ollaan mun kahden ystävän kanssa puhuttu tästä jo pitkään, me ei oikeen kukaan saada dokaamisesta yhtään mitään muuta kuin pääkivut ja henkiset morkkikset. Lisäksi ollaan selvinpäin paljon hauskempia ja parempia ihmisiä. Kännissä pelkästään näyttääkin niin rumalta, että ei se niin kivaa ole. :D

Mikä tekee mun tavotteesta helpomman on ihmiset mun ympärillä. Mun kaksi läheisintä ystävää päättivät tehdä saman tempun, joten ei tarvitse olla yksin sen pepsi maxin kanssa ulkona ollessa, sekä mun mies on myös päihteetön ollut jo 3,5 vuotta. Lisäksi oon tässä kolmen vuoden aikana ollut lähes puolet vuosista ilman alkoholia, kevät-syksy mennyt selvinpäin jokatapauksessa, joten tiedän nauttivani elämästä aivan yhtä paljon, jopa enemmän ilman kännien vetämistä. Kun asia on päätetty, eikä dokaaminen ole ns. vaihtoehto, niin asia on loppuun käsitelty ja helppo toteuttaa. Hetken kun on ilman, ei tee enää edes mieli. v

En ala nyt mitään jeesustelemaan, onhan se dokaaminen joskus ihan super hauskaa, mutta nykyään se on huomattavasti vähemmän hauskempaa kuin vaikkapa 18- vuotiaana. Lisäksi mulla menee oikeesti vähintään 5 päivää toipua, jos juon yli 3 lasia viiniä illassa. Ei se oo NIIN hauskaa kuitenkaan, ja persoonallisuuteni on kuitenkin sen verran ulospäinsuuntautunut että juttua ja energiaa riittää ilman drinkkejäkin.

Elämän prioriteetitkin ovat muuttuneet niin paljon tässä vuosien aikana, ettei siellä baareissa tai humalatilassa ole mulle mitään mistä saisin jotain suurempaa irti.  Nuorempana bilettäminen oli se juttu, sain siitä hillumisesta iloa irti. Enää en kehtaisi mennä minimekossa baariin ja tanssia jatkoille asti. Nykyään mulla on ollut onnistunut ilta ja hyvä fiilis jos satun löytämään baarista jotain mielenkiintoista keskusteluseuraa tai uusia kontakteja. Siksi olenkin nykyään paljon mielummin jossain hämyisessä pubissa keskustelemassa elämän tarkoituksesta tai teatterissa huomattavasti kypsemmässä seurassa, kuin vaikkapa ennen niin ihanassa showroomissa. Niin ne elämän prioriteetit ja kiinnostuksen kohteet vaan muuttuu kun ikää ja kokemusta tulee. :D

Kuulostampas vanhalta. Hah!

Lähetin Nikon hakemaan meille kanaa ja kohta aletaan kokkailemaan kanaa riisillä. Sitten pitäisi mennä vielä hoitamaan muutamia duunijuttuja, treenata ja illalla rauhoittua. Yritän vähentää tätä koneen ja puhelimen räpläämistä vaikkapa tuntiin ennen nukkumaan menoa, jos vaikka nukkuis vähän paremmin kun aivot eivät ole yliaktivoituneessa tilassa kaikenmaailman virtuaalihömpötyksestä. :D Saa nähdä. Hurjaa huutelua ja lupauksia; olis alkoholin lopettamista, dieettaamista ja puhelimen boikotoimista ennen nukkumaan menoa. ;)

 

 


34 Responses to “Tavoitteena päihteetön arki”

 1. Emilia sanoo:

  Oon jotenki NIIIIN onnellinen sun puolesta Linda ! Oot viime vuonna joutunut kokemaan kovia ja siksikin koen että kaikki tämä onni nyt on täysin oikeutettua ja sitä saakin hehkuttaa :) Uskomatonta, miten jotkut anonyyminä edes kehtaavat tulla arvostelemaan sun valintoja ja ennen kaikkea sulle läheisiä ihmisiä! Onneksi osaat olla sellaisen yläpuolella ja ignoorata sen negatiivisuuden. Suomessa on vähän semmonen ”kel onni on se onnen kätkeköön”-asenne ja aina pitää vähätellä ja piilotella esim. menestystä tai juurikin sitä onnea. Ihmisten pitäisi oppia päästämään irti kaikesta siitä kateudesta ja negatiivisuudesta, sillä toisen onni ei ole itseltä pois. Mä ainakin oon vilpittömästi onnellinen sun puolesta, että elämä rullaa tällä hetkellä niin hyvin eivätkä tulevaisuuden näkymätkään huonolta vaikuta ;)

  Itse postaukseen liittyen oon niin samaa mieltä tuon juomisen kanssa. 18-19-vuotiaana se humalatila ja baareissa roikkuminen oli mielettömän hauskaa enkä kritisoi ketään joka sellaista harrastaa, joskus vain tulee se vaihe että siitä katoaa se hohto ja elämän arvot on jossakin ihan muualla. Muutama lasillinen viiniä on välillä hyvää tai käydä kirjaimellisesti yksillä kaverin kanssa, mutta viime vuonnakin olin tasan kerran humalassa eikä silloin ollut sen hauskempaa kuin selvänäkään. En ala mitään itseltäni kieltämään, mutta tuskin tänäkään vuonna tulee kovin paljoa villimmin juhlittua kuin viime vuonnakaan :D

  Eipä muuta kuin kaikkea hyvää ja kiitos kivasta blogista! Nautihan Espanjan lämmöstä, Suomessa riittää lunta ja pakkasta >:)

  • linda sanoo:

   Voi ei miten ihana kommentti <3 kiitos super paljon , piristi päivää <3
   Ja se on just noin , niin ne asiat muuttuvat! Ennen sai kylmät väreet kun astui baariin ja pääsi tiskille tilaamaan drinksun ja valloittamaan tanssilattiat, nykyään lähinnä tulee paniikkikohtaus xD
   Kiitos , nautin !! Kaikkea hyvää, olet ihana !

 2. Jensu sanoo:

  Miks sun pitää koko ajan painottaa sitä että SÄ et ole löytänyt ketään vaan sun MIES on löytänyt SUT.
  Oon törmänny jo ainaki 3 kertaa lauseeseen täällä blogissa tai instassa missä sua onnitellaan ku oot löytänyt uuden miehen, nii juokset heti korjaamaan että ”hän löysi mut enkä mä sitä!!”
  XD ja ps. hirveet törröhuulet

  • linda sanoo:

   Ööö jos joku kysyy niin vastaan (: ettei vaan ärsyttäis todella oudot jutut jotakuta hih? :D kiitos, ihana asenne sulla <3 pus !

  • SatuMaa sanoo:

   Ei vittu kui joku jaksaa!

  • SatuMaa sanoo:

   Oot Linda ihana ja kaiken paskan jälkeen mitä oot kokenut niin olet onnesi ansainnut!
   P.s mua naurattaa noi negatiiviset kommentit täällä ja instassa sun kuvissa. Itse en jaksais lukea vihaamani henkilön blogia saatikka katsella kuvia! :)

   • linda sanoo:

    Voi kiitos <3 ihanaa kun ihmiset ajattelevat noin positiivisesti ! Ja samaa mieltä , miten joku jaksaa seurata jos vihaa :D

 3. Sofia sanoo:

  ootteko kauan tuntenu miehesi kanssa kun olet espanjaan hänen perässään muuttamassa? :) en sano, etteikö niin voisi heti tehdä, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn. näytät hurjan onnelliselta ja kasvosi hehkuvat sen myötä, toivottavasti onnesi jatkuu vielä vuosia eteenpäin :)

  • linda sanoo:

   Ollaan nyt pari kk oltu yhdessä, onhan se nopeaa toimintaa mutta luottavaisin mielin kun molemmilla aika selkeät kuviot mitä haluaa , moraalit kohdillaan ja tasapainoisia ihmisiä :)

   • zenna sanoo:

    Elämä on niin lyhyt, että sillon kun joku tuntuu oikealta niin täytyy antaa sen fiiliksen viedä ja tehdä just niin kun sillä hetkellä tuntuu parhaalta! Miksi odottaa ja varoa turhaan? Se jos joku on ajan tuhlaamista. Olin ennen itse sellainen, kunnes joidenkin tapahtumien jälkeen tajusin että elämässä ei tosiaan kannata turhia odotella, koska kaikki voi olla ohi hetkessä ja onni voi lipua ohi hyvinkin nopeasti jos siihen ei tartu ajoissa. Jos muuttaa yhteen suht lyhyen seurustelun jälkeen, ja juttu ei toimikaan, niin mitä sitten? Elämä jatkuu. Ja jos toimiikin? En itse halua havahtua vuosien päästä tajuamaan, mitä kaikkea jätin epävarmuuden ja pelkojen vuoksi tekemättä ja mitä kaikkea samalla saatoin menettää. Ja jos sun elämääsi astuu joku, jonka kanssa kaikki vaan kolahtaa, niin miksi sen pitäisi antaa odottaa?

    Anna mennä vaan, olet onnesi ansainnut. <3

    Ps. Tän ei ollut tarkoitus kuulostaa hyökkäävältä vastaukselta mihinkään tiettyyn kommenttiin, vaan ihan yleisesti halusin sanoa! :)

    • linda sanoo:

     Juuri näin , trust the vibes , uskon myös kohtaloon ja jokaisella parisuhteella elämässäni on ollut selkeä tarkoitus mulle. Sitä
     Ei ehkä heti tajua, mutta myöhemmin oon ymmärtänyt miksi mikäkin/kukakin on elämässäni ollut :)

 4. sara sanoo:

  Hieno päätös tuo humalattomuus! Se ois hyvä päätös kaikille. ;) Itekki nautin selvänä olemisesta ja todella on myös hauskaa meilä kavereiden kanssa, vaikka kukaan ei koskaan oo kännissä! Toivotavasti ihmiset saa miettimistä ja nuoret ottavat mallia sinusta ja monista muista bloggareista jotka eivät kännää.

  • linda sanoo:

   Joo toivottavasti tulee elämäntavaksi tämä , ainakin uskon niin :) se on hyvä kun on ihmisiä ympärillä jotka on samalla linjalla niin on paljon helpompaa :) ei tarvii yksin kököttää ja olla se ilon pelaaja joka ei dokaa :D

 5. Tirppa sanoo:

  Pakko kommentoida ihan muuta, kuin päihteettömyyttä, joka sinällään on kyllä ihan jees. =)

  Noi ikävät kommentoijat on jotenki jännästi unohtanu, että yöelämässä silloin tällöin viihtyminen, miesten seurassa ajanvietto, deittailu yms. on ihan normaalia nuoren naisen elämää.
  Sun tapauksessa siitä näemmä tulee vaan monille ”ongelma”, koska se asia on juorulehtien tms. kautta aika pian julkinen. ;) Onhan se ny ärsyttävää, kun toisella on seuraelämää!

  Eiköhän kuitenki aika moni sinkkunainen ja mies oo joskus päätyny baarissa tai vaikka ihan kadulla keskellä kirkasta päivää pussaileen jotakuta, mutta ei ne kaikki ookaan sit ollu niitä ainoita oikeita. =P
  Harvoin kuitenkaa ne deittikamut, saatikka se elämän mies kotiovelta tulee hakemaan.
  Vaikka oisko nyt niin käyny, kun tää Niko kerran löysi sut?! =D

  • linda sanoo:

   Totta puhut ! Heheh no sanotaanko näin että vähän niinkun tuli hakemaan , tunnetaan tosin yhteisten tuttujen kautta (:

 6. Emilia sanoo:

  Seura tekee todella kaltaisekseen -ja hienoa jos se seura koostuu noinkin fiksusta ja kypsästä porukasta. Siitä jos jostain on hyvä ottaa mallia! Siis iso peukku kännittömyydelle :)

  • linda sanoo:

   Kyllä , eikö niin sanota että ihminen heijastaa 5 lähintä ihmistä itsestään :)

 7. pau sanoo:

  Saanko kysyä että mitä noloa on tanssimisessa pilkkuun asti?

  • linda sanoo:

   Ei mitään , enemmänkin tarkotin etten kehtaisi mennä niissä vesiraja mekoissa heilumaan enää mihinkään :D tanssilattialla oon edelleenkin varmasti ekojen ja vikojen joukossa, selvinpäin tai viineissä. Selvinpäin varmasti fiksumman näkösenä 😉

 8. Hansuu sanoo:

  Moikka! Sulla näkyy kyllä blogissa ihanan freshejä ruokia! Tulikin mieleeni, että nyt kun olet ”dieetillä” tai miten sen sanoitkaan niin montako ateriaa syöt päivässä ja montako kertaa viikossa treenaat kuntosalia/aerobista? :) Täälläkin nimittäin ois tarkoituksena päästä kesäkuntoon!

 9. Aakoo sanoo:

  Moi ! Oon 18. V tyttö joka on käynyt salilla jo pari vuotta. Haluisin saada kunnolla lihaksia, mikä treeniohjelma fitnetiltä sopisi mulle ?

  • linda sanoo:

   Ota bikini ohjelma mutta laita painon kohdalle 60 niin saat kunnon safkat ja jätä aerobiset pois niin lihas kasvaa kyllä ;) ohjelma vaihtuu 2vk välein , halutessaan voi vetää 5vk ekaa ohjelmaa , lepo viikko, 5vk tokaa, lepo ja 5 vk vikaa jolloin saat modattua ohjelmasta pidemmän.

 10. Aiki sanoo:

  Pakko kommentoida! Tein saman lupauksen viime vuonna ja siinä pysytty! Mahtavaa!
  Pakko myös kysyä muuttaako Jlo mukanasi? Eli onko koiran vienti Espanjaan helppoa?

  • linda sanoo:

   Muuttaa:) en oo koskaan vienyt, kyllä mua stressaa!! Onneksi lento on suht lyhyt, 4h ja jlo hyvin ulospäinsuuntautunut ja reipas !
   Vau, huikeeta!! Toivottavasti täälläkin pysyy :)

 11. miimi sanoo:

  Ihana kun JLo Saa oman pihan yms mitä luin aikaisemmasta postauksesta :)
  Kun kirjoitit että vatsa välillä väittää vastaan vihanneksista niin niitähän pitäisikin lisätä vähitellen, eli eh,kä kourallinen lisää viikossa :) pikkuhiljaa ;DD
  Olen lukenut sun blogia aivan alusta asti sieltä asti kun olit oliko LadyLinellä töissä yms ja kyllä huomaa taas uusista postauksista että ihan eri meno nytten kun mitä esim viime vuosina ollut blogissa!! :D ihana lukea tällaista minkä blogista välittyneen kuvan vuoksi mieltäisin lindamaiseksi tekstiksi :) nyt tuntuu että kirjoitat omana itsenäsi ja on niin ihanaa lukea lifestyleäkin ja vaatehömppäjuttuja välillä voisi olla lisääkiN!;D

  • linda sanoo:

   Niin on :)
   Kiitos paljon :) Hyvä jos tuntuu tolta ! mulla on myös hyvä fiilis :)

 12. Tiina sanoo:

  Moikka! Mä rupesin tekemään elämäntaparemonttia viime vuonna ja tajusin, että alkoholi on yksi niistä asioista, joista luovun. Mulle se oli enemmänkin tapa, että otan iltaisin lasin viiniä tai ruoan kanssa, mutta rupesi niitäkin tilanteita olemaan jo liikaa. Sen huomasi siinä vaiheessa kun vei pulloja palautukseen, että hetkinen kuka nämä on oikein juonut! Aivan ihanaa kun ei ole enää moneen kuukauteen ollut päänsärkyä puhumattakaan krapulasta!:) Nukun paljon paremmin vaikka ennen kuvittelin punaviinilasin rentouttavan, että saa paremmin nukuttua.

  Kun menin laivalla ravintolaan, mietin, että vitsi kun tämän paistetun kalan kanssa saisi lasillisen kylmää valkkaria. No, tarjoilija suositteli alkoholitonta viiniä ja wau! Se korvasi mulle juuri sen tunteen, että voi ravintolassakin pitää viinilasia kädessä eikä tarvitse hyvän ruoan kanssa juoda cokista tai pelkästään vettä. Sen jälkeen olen Alkosta hakenut alkoholittomia viinejä ja siidereitä, tilanteissa, joissa tekisi lasillista mieli niin otan alkoholittoman vaihtoehdon:) Eikä myöskään tule niitä jatkuvia ja typeriä kyselyitä miksi en juo? Tuntuu ihmisille olevan vaikea ymmärtää miksi jättää juomisen vaikka ei ole pakottavaa syytä. Eli illanistujaisiin vaan oma pullo mukaan tai ravintolasta kyselemään alkoholittomia vaihtoehtoja:)

  Nauti auringosta siellä!

  • linda sanoo:

   Moikka, heh tuosta tulee helposti tapa ”yksi lasi iltaan” :) Ei se satunnaisesti oo musta paha, mutta jokailtaisena tapana ei kyllä kovin jees. :D Toi onkin hyvä vinkki, itse nimittäin tykkään paljon valkoviinistä ja siksi nautin sitä mielelläni ihan muuhun tarkoitukseen kuin humaltumiseen! Pistän mieleen, kiitos vinkistä! <3

 13. v.a sanoo:

  Hei Linda!
  mä oon nyt varmaan vuoden, vaihtelevasti ollu tosi vähän alkoholia juova opiskelijaporukassa joka ryyppää joka viikonloppu – suunnilleen. Yleensä saa kuulla siitä et on tylsä tai tiukkis tai et ”ai sä et juo, no ylläri. meeks salil aamul vai”, ”ooks raskaana” – ei mä en vaan jaksa sitä kolmen päivän itseinhodarraa eikä mul oo aikaa sellaselle – ”no en mä sit voi sun kans baariin lähtee jos sä et ees juo – en mäkää sit voi juoda”.. oon huomannu pari asiaa: ihmiset tarvii aina jonkun syyn, se on enemmän poikkeus kun sääntö jos joku ei juo ja sille pitää olla joku ”hyväksytty syy” oon vedonnu antibioottikuuriin, aamumenoihin ja muuhun niin monta kertaa et nykyään sanon vaan et en tiedä juonko katon fiiliksen mukaan ja sit yritän lipittää sitä viinilasillista koko illan, läheisimmät kaverit tietää mut nekään ei tunnu hyväksyvän, tai niitä harmittaa se kun ne ei kehtaa sit olla kännissä jos mäkään en ole.. se on tyhmää koska en tuomitse muiden juomista. Tosi hassua joutua salaamaan juomattomuuttaan, mut esimerkiksi puolitutussa porukassa pääsee helpommin ku tilaa eri tiskiltä kun muut: soodavettä mintunlehdillä ja limellä (kukaan ei kysy koska olettaa et se on joku drinkki, on hyvää ja freshiä, ei ole tosiaan tarkoitus valehdella siitä mitä juo, vaan olla herättämättä turhaa huomiota sillä juomattomuudellaan) toinen mun lemppari pitkissä baari-illoissa tms. on mikä tahansa drinkki silleen että siinä on vaan 2cl viinaa (esim malibu-cola kahdella sentillä malibua) ei alkoholia humalaan asti, piristää ja maistuu kivalta. Tavallaan yhteiskunnassa on jotain todella hassua kun selvät ihmiset joutuu peittelemään juomattomuuttaan, todellinen alkoholiongelma. Tai sitten (ja ehkäpä näin että) mulla on ihan vääränlaisia kavereita :D

  • linda sanoo:

   Moikka!
   hmm, toi on aika ikävää kuulla, mutta oon itse syyllistynyt kyllä monesti vetämään esimerkiksi vesishotteja. Hah! Eli i feel you sister. Tosin ne ihmiset jotka on vaatineet shotteja juomaan kanssaan, ei oo olleet mun ystäviä.
   kyllä ihmisten täytyy hyväksyä se ettei kaikki halua sitä krapulaa tai nauti kännistä! Oo vaan oma itses ja saat enemmän respectiä kun jengi huomaa, että se on sun juttu :)

 14. Mira H. sanoo:

  Voi Linda! Oon lukenut sun blogia jo tässä muutamia vuosia suurella mielenkiinnolla mutta nyt inspiraatio on hujahtanut korkeelle kun asut Espanjassa :D Muutan sinne itse Benalmádenan alueelle tai lähimaastoille keväällä joksikin aikaa, ja kysymys kuuluukin että sattuuko sulla olla tiedossa sieltäpäin jotakin hyvää kuntosalia mitä voisit suositella?

  • linda sanoo:

   Moikka!
   Kuulemma Benalmadenassa on yksi hotelli, jonka alakerrassa on kiva ja toimiva, siisti sali! Sen nimi on gimnasio atenas, benal beachin yhteydessä. Siellä on myös tunteja, spa:ta ja ihan toimivat treeni”vehkeet” :D

Kommentoi